Notiser

Oda Felicia Bardal Sigstad Abdelmaguid og ektemann Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid på Amanda-prisutdeling i 2018.

Oda Felicia til Nidarosdomen med historien om sykdommen som rammet familien

For første gang skal Oda Felicia fremføre sitt dypt personlige pop-prosjekt «The Huntington Chorea Project» live. Det skjer på Olavsfestdagene – i Nidarosdomen.

Publisert Sist oppdatert

Hun har fått frie tøyler fra Olavsfest til å ta i bruk kirkerommet på nye måter, både musikalsk og visuelt, når konsertene går av stabelen 1. og 2. august. Ektemannen Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, som altså er Magdi i Karpe, bidrar i den visuelle og konseptuelle delen av prosjektet.

– Gjennom to kvelder i Nidarosdomen blir dette det største og sterkeste prosjektet under årets Olavsfest, sier Olavsfest-direktør Steinar Larsen.

«The Huntington Chorea Project (2007-2025)» beskrives som «et av norsk musikks såreste og mest personlige prosjekter», som hun har jobbet med i 16 år og som er hennes måte å bearbeide det å vokse opp i en familie rammet av Huntington Chorea.

Det er en degenerativ, svært arvelig hjernesykdom, som det ikke finnes kur for og som er dødelig. Barn av bærer vil ha 50 prosents sjanse for å arve genfeilen. Hun begynte med musikken da faren fikk diagnosen i 2007.

– Sykdommen har påvirket absolutt alle aspekter av livet mitt, og fordi det var og er et veldig vanskelig tema å snakke om, utviklet jeg mitt eget språk i kunsten. Der klarte jeg å skrive, der klarte jeg å komponere og der noterte jeg hvert eneste bilde og hver eneste film jeg fikk i hodet, sier Oda Felicia Bardal Sigstad Abdelmaguid (34) i en uttalelse.

Musikkprosjektets «First Act» utkom i albumformat i mai i fjor, og nå er hun klar for å dele musikken live, med filterløse låter som handler om hvordan det er å leve med en far som svinner bort, med uvissheten om man selv er bærer – og frykten for at hennes egne barn har fått den.

Powered by Labrador CMS