Den unge, norske dirigenten Tabita Berglund blir første gjestedirigent også for Dresden-symfonien, etter å ha fått samme stilling i februar for Detroit Symphonic Orchestra.

Nytt stjerneoppdrag for norsk dirigent

Den norske dirigenten Tabita Berglund er utnevnt som første gjestedirigent for Dresden Filharmoniske Orkester.

Publisert

Det skjer tre måneder etter at Berglund fikk en tilsvarende stilling ved Detroit Symphony Orchestra, noe som Leif Ove Andsnes kalte «en merkedag for norsk musikkliv».

Tabita Berglund (f. 1989) er dermed den eneste norske dirigenten som ikke bare har oppnådd posisjon som første gjestedirigent i et av USAs topporkestre, men også en tilsvarende posisjon for av Europas ledende orkestre.

Hun skal være første gjestedirigent i tyske Dresden i sesongen 2024-2025, ifølge pressemeldingen. Direktør for orkesteret, Frauke Roth, sier hun «står for kvalitet på høyeste nivå og en nær forbindelse med musikere og med publikum».

– For meg ligger fremtiden til klassisk musikk i å nå et nytt publikum med musikken, samtidig som den skaper en ekte menneskelig forbindelse, sier Tabita Berglund i en kommentar.

Hun debuterte med Kringkastingsorkesteret i 2019 og har siden gjort det som betegnes som en «kometkarriere» i inn- og utland.

Powered by Labrador CMS