Notiser

Skolen er en viktig arena for å vise norske filmer og serier til barn, ifølge en undersøkelse. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Ny undersøkelse: Skolen er viktig for barnefilmer og -serier

Skolen er en viktig formidlingsarena for norske filmer og serier, viser en ny rapport. Den viser også at det er store forskjeller på hva gutter og jenter liker.

Publisert Sist oppdatert

­En av to barn mellom sju og 14 år synes norske filmer og serier er bra, viser en undersøkelse fra Norsk Filminstitutt og Kantar. 15 prosent svarer at de synes de er kjedelige.

I undersøkelsen kommer det fram at skolen er en av de viktigste formidlingsarenaene for norske serier og filmer. En del barn hadde knapt blitt eksponert for norsk innhold om det ikke hadde skjedd via skolen.

Det finnes imidlertid lite kvalitetsinnhold på norsk. Spesielt eldre barn opplever å ha «runda» det norske tilbudet, ifølge undersøkelsen. Det er særlig norsk innhold til gutter over ti år som oppleves som en mangelvare.

34 prosent av barna foretrekker filmer og serier der det snakkes norsk, mens 33 prosent foretrekker engelskspråklige.

Publikumsstudien «I strømmen av innhold. 7-14-åringers forhold til filmer, serier og spill» er utarbeidet i samarbeid med forsker Vilde Schanke Sundet ved Universitetet i Oslo, og forskningsprosjektet «Global Natives - Unge som innfødte i en global mediekultur». Den er finansiert med FOU-midler fra Kultur- og likestillingsdepartementet.

Powered by Labrador CMS