Notiser

Alex Wolff spiller Leonard Cohen, mens Thea Sofie Loch Næss gestalter Marianne Ihlen i den Series Mania-klare «So Long, Marianne»-serien fra NRK.

Ny NRK-serie vekker oppmerksomhet på internasjonal seriefestival

«So Long, Marianne», NRKs kommende storserie om Leonard Cohen og forholdet til norske Marianne Ihlen, vekker mye oppmerksomhet under Series Mania.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge bransjenettstedet Deadline er «So Long, Marianne» en av de seriene det summer mest rundt på den franske TV-festivalen Series Mania, som er Europas største av sitt slag viet manusdrevet TV.

Festivalen pågår denne uken, og NRKs serie kappes i den internasjonale konkurransekategorien mot blant annet stjernespekkede «Apples Never Fall» med blant andre Oscar-nominerte Annette Bening og Sam Neill.

I rollen som Leonard Cohen er Alex Wolff, kjent fra «Oppenheimer» og «Hereditary» å se. Han er selv musiker, med et sterkt forhold til sin rollekarakter, og sier i det bransjebladet hevder er hans første intervju om rollen:

– Hans bidrag til mitt liv har vært så betydningsfullt at de ordene jeg har ikke kan oppsummere det han har betydd for min karriere og for meg personlig.

I forberedelsene til å spille ham brukte Wolff, som er fra New York, et år på å forske på Cohens fakter. Han lærte seg å snakke med canadisk aksent, og hyret en håndskriftsekspert til å lære ham å skrive som Cohen.

– Jeg forsøkte å synke ned i hans virkelighet så mye jeg kunne. Leonard Cohen sa at dersom du ikke ble havet ville du bli sjøsyk resten av livet, sier hovedrolleinnehaveren – som også skryter av regissør Øystein Karlsen, som han kaller «en av de store regissørene, og sammenligner ham med «Oppenheimer»-regissør Christopher Nolan.

Karlsen skal lage Harry Hole-serie for Netflix, ble det kjent mandag. Manuset til «So Long, Marianne» skrev han sammen med nettopp Jo Nesbø.

– Noe av det vanskeligste jeg har skrevet, lyder Karlsens karakteristikk overfor Deadline. Årsaken er Cohens «unike stemmebruk og uttrykksmåte». Derfor så han på alle Cohen-dokumentarer han fant, og snakket med sønnen Adam Cohen, for å fange Cohens stemme.

«So Long, Marianne» lages av norske Redpoint Media for NRK, Crave i Canada og Hellas, og blir å se i Norge til høsten.

Powered by Labrador CMS