«Elskling» er plukket ut til filmfestivalen i Karlovy Var i Tsjekkia. I hovedrollene ser man Helga Guren og Oddgeir Thune.

Norsk debutfilm invitert til tradisjonsrik filmfestival

Ikke før har Norge hatt suksess med én debutfilm i Cannes, før en annen langfilmdebut er invitert til hovedkonkurransen til en annen internasjonal filmfestival – som den eneste nordiske filmen.

Publisert

Det er filmen «Elskling» – med internasjonal tittel «Loveable» – som er invitert til filmfestivalen i tsjekkiske Karlovy Vary. Den er første langfilm ut fra regissøren Lilja Ingolfsdottir.

Som den eneste nordiske filmen av i alt tolv inviterte er «Elskling» invitert med i hovedkonkurransen om festivalens Grand Prix Crystal Award.

Lilja Ingolfsdottir har laget et knippe prisvinnende kortfilmer, senest «Det vi frykter» og «Som en flamingo» i 2020. Nå har hun både manus og regi på «Elskling», som ifølge pressemeldingen handler om en kvinnes mulighet til selverkjennelse, vekst og oppgjør med ubevisste og dysfunksjonelle mønstre i seg selv.

Hovedrollen som Maria (42) spilles av Helga Guren. I tillegg står Oddgeir Thune, Heidi Gjermundsen Broch, Marte Magnusdotter Solem og Elisabeth Sand på rollelisten.

– Jeg er utrolig stolt og beæret over at «Elskling» får verdenspremiere på en av verdens største og eldste A-festivaler, sier Ingfolfsdottir i en uttalelse.

Den er produsert av «Verdens verste menneske»-produsent Thomas Robsahm for Nordisk Film Production og Amarcord, og norske kinogjengere får se den fra 11. oktober.

Powered by Labrador CMS