Taylor Swift på Wembley tidligere i juni.

Museum med egen Taylor Swift-utstilling

Nå skal også et britisk museum vie det amerikanske popfenomenet Taylor Swift en egen utstilling – med gjenstander utlånt fra stjernens personlige arkiv.

Publisert Sist oppdatert

Det er Victoria and Albert-museet i London som viser utstillingen «Taylor Swift: Songbook Trail» fra 27. juli til 8. september.

Blant gjenstandene er det et par håndlagde cowboyboots som Swift brukte da hun fikk sitt gjennombrudd i 2007 som oppvarmer for Tim McGraw og Faith Hill, og den svarte kjolen hun har på seg i musikkvideoen til «Fortnight» sammen med Post Malone.

Ifølge museet skal gjenstandene og kostymene gjenspeile både barndommen og musikkarrieren, så vel som et knippe av Swifts ikoniske antrekk og musikalske kapitler, i form av at publikum tas med rundt til 13 ulike «stoppesteder».

– Taylor Swifts sanger – akkurat som gjenstander – forteller historier, som ofte er inspirert av kunst, historie og litteratur, sier Kate Bailey, som er seniorkurator ved V&A-museet.

Nå håper museet at denne «teaterstien» gjennom museet kan inspirere nysgjerrige publikummere til å oppdage mer om artisten og hennes kreativitet. Bak står teaterdesigneren Tom Piper, kjent for sitt arbeid med blant annet Shakespeare-teateret.

Powered by Labrador CMS