Notiser

Filmprodusenten Maria Ekerhovd med Amandaprisen som «La elva leve» vant. Søndag mottok hun selv Aamot-statuetten.

Mesterprodusent Ekerhovd hedret med gjev pris: – Utfordrer tradisjonelle modeller i bransjen

På tampen av filmfestivalen i Haugesund fikk filmprodusenten Maria Ekerhovd tildelt Aamot-statuetten.

Publisert Sist oppdatert

­Aamot-statuetten deles ut av bransjeorganisasjonen Film & Kino, og er en ærespris til folk som har gjort en fremragende innsats i eller for norsk film, kinobransje eller filmproduksjon.

«Maria Ekerhovd utfordrer tradisjonelle modeller i bransjen, er risikovillig og åpen, og ser ting fra et annet perspektiv enn mange andre», heter det i begrunnelsen – som karakteriserer henne som «en kreativ og internasjonalt erfaren produsent som pusher både de mest etablerte og nye talenter til et nytt nivå».

Tidligere har hun vunnet Kanonprisen og Edith Carlmarprisen, og Eurimages Co-Production Award som deles ut under European Film Awards. I mai i år havnet den norske filmprodusenten (48) fra Mer Film på The Hollywood Reporters liste over de 40 mest innflytelsesrike kvinnene i internasjonal film.

Hun har co-produsert og produsert både kort- og langfilmer siden 2006, da hun stod bak «Sniffer», som vant Gullpalmen i Cannes. Første spillefilmer fulgte i 2009 («Jernanger» og «Vegas»), og siden er det blitt en lang liste – nå senest «Krigsseileren» og «Ellos Eatnu – La elva leve».

Nå har hun et fint knippe nye prosjekter på gang, ifølge Film & Kinos hjemmeside, blant annet de nye filmene fra Joakim Trier/Eskil Vogt og fra Itonje Søimer Guttormsen. Maria Ekerhovd er også i gang med å produsere sin første TV-serie, en samisk svart dramakomedie om en bryllupsfeiring i Kautokeino for NRK.

Powered by Labrador CMS