Kari Svendsen er aktuell med sitt første album på 33 år. Her fra 2015 da hun feiret 50 år med banjo og viser på teaterscenen.
Kari Svendsen er aktuell med sitt første album på 33 år. Her fra 2015 da hun feiret 50 år med banjo og viser på teaterscenen.

Lillebjørn Nilsen medvirket på Kari Svendsen-plate få dager før han døde

Kari Svendsen slipper til høsten sin første plate på 33 år. Da blir en helt spesiell gjest å høre på en låt, nemlig Lillebjørn Nilsen.

Publisert

Viseikonet, som døde i januar, er å høre på hennes tolkning av hans egen sang «God natt Oslo». Opptaket ble gjort hjemme hos Lillebjørn Nilsen, ifølge saksofonisten Rolf-Erik Nystrøm, som er produsent for det kommende albumet «Kari Svendsen Spesial!».

– Jeg kom tilfeldigvis på at vi kunne dra hjem til Lillebjørn Nilsen i januar for å snakke litt og å be ham synge og legge igjen en hilsen til Kari og oss andre på «God natt Oslo», forteller Nystrøm i et innlegg på Facebook.

– Det viste seg å skje noen dager før han døde, noe som var umulig å tenke seg da vi var der, forteller Nystrøm videre.

Lillebjørn Nilsen var Kari Svendsens forhenværende ektemann, og de to visesangerne forble venner i alle år.

Aktiv på turné

Kari Svendsen er fremdeles en av de mest turnerende artistene i landet og opptrer på alt fra Riksscenen til eldresentre. Ifølge Christer Falck, som til høsten gir ut soloalbumet «Kari Svendsen Spesial!» på sitt plateselskap, har hun likevel ikke skjemt bort publikum på platefronten.

Hun gjestet på 1970-tallet plater med alle fra Øystein Sunde, Jan Eggum, Knutsen & Ludvigsen, Lillebjørn Nilsen, Erik Bye og Åge Samuelsen. Men selv har «Banjo-Kari» har kun tre soloalbum på samvittigheten:

«Kari Svendsen» (1978), «Solskinn og sang» (1982) og «Kari går til filmen» (1991). Hun er også med i visegruppen På stengrunn, som ga ut to plater med tonesatte Rudolf Nilsen-dikt i 1973 og 2019.

Kjente sanger i ny drakt

27. september kommer det nye albumet, som har Knut Reiersrud på gitar, Frode Haltli på akkordion og Poing som backingband. Der tolker hun velkjente sanger av både Lillebjørn Nilsen, Rudolf Nilsen, Alf Cranner og Alf Prøysen.

Samtidig gis det ut bok om Kari Svendsen i serien «Norske albumklassikere», og en podkast der hun snakker med musikkhistorikeren Arvid Skancke-Knutsen.

Powered by Labrador CMS