I år ville den folkekjære artisten Jahn Teigen ha fylt 75 år, og i den anledning vil Oseberg Kulturhus endre navnet til kulturhuset til «Jahn Teigen Arena». . Bildet er fra en konsert på Rockefeller i Oslo.

Kulturhus bytter navn til Jahn Teigen Arena

Oseberg Kulturhus bytter navn til Jahn Teigen Arena, og det åpnes en permanent Jahn Teigen-utstilling i hans hjemby Tønsberg.

Publisert Sist oppdatert

I år ville den folkekjære artisten Jahn Teigen ha fylt 75 år, og i den anledning vil Oseberg Kulturhus og Quality Hotel Tønsberg, med Arthur Buchardt i spissen, endre navnet til kulturhuset til «Jahn Teigen Arena».

Her vil Teigens liv og virke bli hedret gjennom en permanent utstilling som har fått navnet «Ikke som alle andre», skriver Quality Hotel Tønsberg og Jahn Teigen Arena i en pressemelding.

– Teigens samlinger får nå endelig et sted hvor de blir tilgjengelige for allmennheten. I tillegg bringer de en ny og spennende dimensjon inn i hotellet, der hvor Jahn gjorde sin siste store opptreden med forestillingen «Jahn Teigen fra Tønsberg», som ble en historisk suksess med 24 full solgte hus, sier Øyvind Hagen, direktør ved Quality Hotel Tønsberg og Jahn Teigen Arena.

Lørdag 9. november blir det høytidelig åpning av utstillingen med en galla i Jahn Teigens ånd. Her får publikum oppleve en unik konsertforestilling der familie og venner av Teigen samles for å hedre mannen og artisten med sang, musikk og ord.

Cecilie Sørumshagen, styreleder i «Stiftelsen Jahn Teigen-minnene vil aldri dø», forteller at de er utrolig glade for at utstillingen nå lander i det hun omtaler som Tønsbergs storstue.

– Eiendelene etter Jahn utgjør en viktig verdi for Tønsberg, som vi skal ta godt vare på og bygge videre rundt, og Jahn kan leve videre gjennom denne utstillingen på scenen han kjente som hjemme, sier hun.

Powered by Labrador CMS