Notiser

Fra overrekkelsen av Årets helårsarrangør: Nyaling Saidy Kiil fra NKA, Maria B. Hardang fra Kroa i Bø og Ordfører i Midt-Telemark kommune Siri Blichfeldt Dyrland.

Kroa i Bø er kåret til Årets helårsarrangør 2022

Landets arrangører har talt. Vinneren av den høythengende utmerkelsen Årets helårsarrangør 2022 er Kroa i Bø! Ordfører Siri Blichfeldt Dyrland var tilstede for å overrekke prisen til Kroa, på frivilligfesten deres 2. juni.

Publisert Sist oppdatert

Kroa i Bø er en konsertscene og et studenthus tilknyttet Universitetet i Sørøst-Norge, campus Bø. Studenthuset drives som en stiftelse og er basert på frivillighet. Kroa har gjennom årene blitt en viktig læringsarena for studenter som senere finner veien inn i kultur- og musikkbransjen.

Det har alltid blåst friske vinder på Kroa som følge av engasjement, repertoar og ikke minst av lydbølgene fra musikkscenen. Kroa i Bø, evigung og voksen, har etablert seg som et av Norges eldste studenthus og blant Telemarks største konsertscener. Kroa er en viktig del av den regionale kultursjela til Telemark, samt en sentral aktør på regionalt og nasjonalt nivå. Fra sin oppstart i en trailergarasje i 1971 har Kroa gjennom et halvt århundre satt sitt avtrykk på musikk-Norge.

– 2022 var et spesielt og utfordrende år for kulturlivet og arrangørfeltet. Derfor er det nå ekstra stas å få lov til å fremheve noen av de dyktige arrangørene i NKAs medlemsmasse. Kroa i Bø har over lang tid etablert seg som en viktig og seriøs arrangør med et variert musikkprogram, driftet på frivillighet. Utmerkelsen er vel fortjent, sier daglig leder Siri Haugan Holden om Årets arrangør 2022.

Årets fagjury og begrunnelse

Årets jury besto av Janne Monsen Tveit (musikkprodusent, NRK P3), Roza Aghili Taslimi (prosjektkoordinator og endringsagent for Music Norway og styremedlem i NKA), Anna Hareid (direktør, Norsk Industriarbeidermuseum) og Paal Ritter Schjerven (tidligere styreleder i by:Larm og produsent for Alarmprisen, kunstnerisk leder på Popsenteret, TV-produsent og regissør for blant annet NRK-scenen og Spellemann). Fagjuryen fikk en vanskelig oppgave i å velge ut fem finalister, av rekordmange gode arrangører og initiativ. Deretter var det arrangørene som stemte frem vinneren; Kroa i Bø.

Når juryen velger finalistene til Årets helårsarrangør ser de etter en arrangør som har utmerket seg gjennom hele 2022. De ser på helheten av arbeidet arrangøren har gjort i løpet av året. Momenter som vektlegges i vurderingen av de nominerte er blant annet program, profil, fremming av nye talenter og innsats som er positiv for lokalmiljøet. Kroa i Bø har vist seg som en solid arrangør med et bredt og mangfoldig program for både studenter og lokalmiljøet. Gjennom dedikert arbeid har de skapt et pulserende og inkluderende samlingspunkt for studenter og lokalbefolkningen.

En annerledes prisutdeling

I år har Arrangørprisen fått en ny form. Vi reiser på turné og overrasker vinnerne i hver kategori, fra juni til november. Følg med utover sommeren og høsten for å få vite hvem som blir Årets nykommer, Årets festival, Årets inspirasjon og hvem som har fanget Årets beste øyeblikk.

Powered by Labrador CMS