Notiser

Den iranske skuespilleren Payman Maadi har hovedrollen i «Motståndaren».

Film om bekymret, iransk bryter er Sveriges Oscar-kandidat

Filmen «Motståndaren» blir Sveriges Oscar-kandidat i kampen for å nomineres til beste internasjonale film.

Publisert Sist oppdatert

– Det er litt uvirkelig, sier regissør av «Motståndaren», Milad Alami til TT om at den svenske Oscar-komiteen valgte hans film foran blant annet Lukas Moodysons «Tilsammans 99». Allerede er hans film valgt ut som svensk kandidat til Nordisk råds filmpris, som deles ut i oktober.

«Motståndaren» hadde svensk kinopremiere i mars, og var også å se under filmfestivalen Oslo Pix i august. Den handler om elitebryteren Iman, spilt av den iranske skuespilleren og Sølvbjørn-vinneren Payman Maadi, som flykter fra Iran til Sverige og finner et fellesskap på den lokale bryteklubben i Norrbotten.

Men han plages av en hemmelighet fra fortiden, samtidig som han bekymrede seg for familiens fremtid – der de skysses mellom ulike flyktningmottak nord i Sverige.

Milad Alamis familie kom selv til Sverige som asylsøkere da han var seks år gammel. I en kommentar på Instagram sier han:

– 14 år gamle meg som sitter i min venn Olovs leilighet til fem om morgenen for å se Oscar-showet ville aldri trodd dette var mulig. Antagelig på grunn av forventningene som samfunnet hadde til ham, en flyktningunge fra arbeiderklassen. Uansett hva som skjer, så har jeg bevist at for en 14 år gammel filmnerd er alt mulig.

Powered by Labrador CMS