Eurovision-arrangør EBU advarer mot å trakassere deltakerne i årets utgave av sangkonkurransen. Foto fra fjorårets finale.

EBU ut med advarsel mot å «trakassere» Eurovision-artistene

Eurovision-arrangør EBU advarer mot å «trakassere» deltakerne i sangkonkurransen i forbindelse med Israels deltakelse.

Publisert

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) gikk tirsdag ut med en offisiell uttalelse som tok opp spørsmålet, melder NME.

Det er særlig sosiale medier-kampanjer rettet mot noen av de deltakende artistene som EBU bekymrer seg over, ifølge uttalelsen, som er undertegnet kringkastingsunionens visedirektør Jean Philip De Tender.

– Vi erkjenner de sterke følelsene og meningene som årets Eurovision Song Contest har vekket, sett på bakgrunn av en grusom krig i Midtøsten. Vi forstår at folk ønsker å engasjere seg og uttrykke sine dypfølte synspunkter på saken, skriver han.

De Tender understreker at selv om kringkastingsunionen støtter ytringsfriheten og retten til å si sin mening i et demokratisk samfunn, motsetter de seg sterkt «enhver form for netthets, hatefulle ytringer og trakassering rettet mot våre artister eller enkeltpersoner tilknyttet med konkurransen».

– Dette er uakseptabelt og fullstendig urettferdig, gitt at artistene ikke har noen rolle i denne avgjørelsen, skriver EBU-nestsjefen videre og understreker at beslutningen om å inkludere også den israelske kringkasteren KAN ligger utelukkende på EBUs styrende organer – ikke på de individuelle artistene.

Powered by Labrador CMS