Halfdan Ullmann Tøndels debutfilm er invitert til Cannes-festivalen.

Debutfilm med Renate Reinsve i hovedrollen får verdenspremiere i Cannes

Det bar rett til Cannes-festivalen da barnebarnet til Liv Ullmann og Ingmar Bergman debuterte som langfilmregissør.

Publisert

– Dette er sånt man drømmer om, og nesten ikke tør å håpe på, sier Halfdan Ullmann Tøndel i en pressemelding.

Han ble invitert til verdens fremste filmfestival med sin første langfilm, «Armand», der Renate Reinsve spiller hovedrollen.

– Det har tatt ni år å realisere denne filmen siden jeg først fikk ideen, og det føles uvirkelig at den nå skal få sitt første møte med publikum på verdens viktigste filmfestival, sier Tøndel.

Fårö-inspirasjon

Tøndel, barnebarnet til Ingmar Bergman, spilte inn en kortfilm på bestefarens legendariske øy Fårö i 2015, der Renate Reinsve også var med.

Renate Reinsve kan sine røde løpere etter også ha vært med «Verdens verste menneske» til verdenspremiere i Cannes. Her fra Norgespremieren.

– Det ble så sterkt for oss begge at vi bare måtte jobbe sammen igjen. Så tar det jo lang tid å få en film finansiert, og jeg har rukket å tvile mye i det tiåret som har gått, men Renate har vært en klippe. Den kvelden hun vant prisen for Beste skuespillerinne i Cannes, sendte hun meg en SMS: «Tenk hvor bra dette er for filmen vår!», forteller Halvdan Ullmann Tøndel i pressemeldingen.

Krevende rolle

Renate Reinsve spiller hovedpersonen Elisabeth, som kalles inn til foreldremøte på kort varsel. Sønnen er anklaget for «noe», og snart er også rektor, helsesøster og et annet foreldrepar en del av et møte skolen raskt mister kontrollen over, heter det om handlingen.

Det var ifølge Reinsve en krevende rolle å spille.

– Den krevde virkelig alt jeg hadde. «Armand»-innspillingen var så intens at jeg lå rett ut i to måneder etterpå.

Tredje film for produsenten

Produsent for «Armand» er Andrea Berentsen Ottmar, som dermed kan skilte med å ha produsert tre fiksjonsfilmer som alle har fått verdenspremiere i Cannes. I tillegg til «Armand» er det «Verdens verste menneske» til Joachim Trier og «Syk pike» til Kristoffer Borgli.

– Det er første gang vi opplever å reise til Cannes med en debutfilm. Det er en utrolig anerkjennelse av Halfdan og kvalitetene til «Armand». Dette betyr at filmen vår får en best mulig start på et liv på store lerreter over hele verden, uttaler Ottmar.

«Armand» vises i Un Certain Regard-programmet under filmfestivalen i Cannes, mens kinopremiere 27. september venter for Norge.

– Unik stemme

Det er ifølge Norsk filminstitutt fjerde gang på elleve år at en norsk film er invitert til Un Certain Regard-seksjonen, som er en del av det offisielle filmfestivalprogrammet.

– Halfdan Ullmann Tøndel er et av våre nye, store talenter. Invitasjonen fra Cannes er en stor anerkjennelse av hans unike stemme som regissør. Det vil være en svært god start på den internasjonale karrieren for både Tøndel og filmen «Armand». Vi gleder oss til verdenspremieren i Cannes, sier direktør Kjersti Mo i Norsk filminstitutt.

Powered by Labrador CMS