Danske TV 2 og Brennpunkts dokumentarserie «Den sorte svane» vises på NRK TV.

Danmarks regjering innkaller til møte etter «Den sorte svane»

Dokumentarserien «Den sorte svane» har åpnet Danmarks øyne til omfattende økonomisk kriminalitet. Nå kaller regjeringen inn til møte om saken.

Publisert

Alle Folketingets partier er invitert til møte som finner sted mandag neste uke. Der skal de danske folkevalgte diskutere innsats mot blant annet skatteunndragelse og hvitvasking.

Møte finner sted i Justitsministeriet. Regjeringen har ikke sagt noe konkret om hvilke tiltak de tar sikte på å innføre, men flere av statsrådene kommer til å være til stede.

Etter at danske TV 2 og NRK slapp dokumentarserien «Den sorte svane» forrige uke, har spalteplassene i danske medier vært fylt med artikler og meninger om saken.

I dokumentaren avsløres omfattende økonomisk kriminalitet og svindel, blant annet med dumping av forurenset jord. Avsløringene skjer via skjulte kameraer og en muldvarp i det kriminelle miljøet.

En advokat og tidligere partner i firmaet Horten har måttet gå, og det er startet undersøkelser av hans virke, som følge av det som kom fram i dokumentaren. En annen advokat er blitt politianmeldt.

I tillegg har avsløringene ført til at en lokalpolitier har trukket seg fra verv, og en miljøanalytiker og en eiendomsutvikler har blitt anmeldt.

Powered by Labrador CMS