Storbritannias statsminister Rishi Sunak.

Bandet bak Things Can Only Get Better liker dårlig at låta igjen brukes i valgkampen

Things Can Only Get Better var lydsporet til Tony Blairs valgseier i Storbritannia i 1997. Men bandet D: Ream liker dårlig at låta igjen brukes politisk

Publisert

Da statsminister Rishi Sunak sto i striregnet utenfor 10 Downing Street 22. mai og utlyste valg i juni, måtte han slite for å bli hørt. Årsaken var at en gruppe demonstranter i nærheten spilte hitlåta på øredøvende volum.

Bandets grunnleggere Alan Mackenzie og Peter Cunnah sier deres første tanke da de hørte det var «ikke igjen».

– Jeg synes det er opprørende at den er gått tilbake til å bli en politisk greie. Jeg har tenkt, kan vi gå videre i livet? Men nå er den tilbake, sier Cunnah til den britiske radiostasjonen LBC.

Bandet har gitt uttrykk for at de angrer på at Blair fikk lov til å bruke låta i sin valgkamp. De forteller at de ble beskyldt for å ha «blod på hendene» etter at Storbritannia gikk inn i Irak sammen med USA.

– Jeg husker tydelig den vidunderlige følelsen av en stor omveltning, og nasjonen hadde følelsen av at det var behov for endring. Alle var virkelig med på det og lot tvilen komme Labour til gode. Men etter krigen ble jeg politisk hjemløs, sier musikeren.

Mackenzie sier på sin side at han ikke synes musikk og politikk bør blandes, og viser til hvordan musikk brukes av partiene i USA.

– Fordi sanger får en sånn tett tilknytning til ting, kan det virkelig påvirke dem på en negativ måte, sier han. Han sier blankt nei til å gi Labour-leder Keir Starmer lov til å bruke musikken deres.

D: Ream hadde opprinnelig også partikkelfysiker, TV-kjendis og professor Brian Cox med på laget fram til de ble oppløst i 1997. Mackenzie og Cunnah tok opp tråden igjen i 2008, og skal spille på Glastonbury-festivalen senere i sommer.

Powered by Labrador CMS