Notiser

Daft Punk på Grammy Awards i 2014.

Avslører skjult Daft Punk-låt i hjelmen på det ti år gamle albumcoveret til «Random Access Memories»

Snapchat og Daft Punk avslører nye Snapchat AR-opplevelser.

Publisert Sist oppdatert

Snapchats AR Studio skaper eksklusive Augmented Reality-opplevelser for utgivelsen av Daft Punk sin Random Access Memories 10th Anniversary Edition

Snapchats AR-Studio, basert i Paris, slår seg sammen med Daft Punks kreative team for å feire spesialutgivelsen av Random Access Memories 10th Anniversary Edition fredag 12. mai 2023. AR-Studioet vil gi liv til «Daft Punk: Memories Unlocked», en serie med AR-opplevelser som aldri tidligere er sett, til fans over hele verden.

«Daft Punk: Memories Unlocked»

For å feire denne etterlengtede jubileumsutgaven, har AR-Studioet laget tre AR-opplevelser og gir fans og Snapchat-brukere oppslukende musikkopplevelser eksklusivt tilgjengelig på Snapchat.

Disse opplevelsene utnytter Snaps innovative augmented reality-teknologi, som Marker Tech og Image Code, som lar AR-opplevelser utløses ved å skanne et bilde eller funksjoner som muliggjør geo-målrettede AR-opplevelser som bare kan nås på bestemte steder rundt om i verden.

– Da vi møtte Daft Punks kreative team og managementet tidligere i år så vi umiddelbart deres interesse for AR. Denne teknologien lar oss berike opplevelsen rundt et kunstverk og å skape innovative og kreative interaksjoner mellom en kunstner og dens publikum. Vi har samarbeidet tett med Daft Punk-teamet og er veldig spente på at fansen skal oppdage AR-opplevelsene som er skapt rundt kultalbumet Random Access Memories, sier Donatien Bozon, direktør for AR-Studioet.

AR-opplevelse 1 – Et spor gjemt rett foran nesen vår i ti år

Onsdag 10. mai kl. 09.00, 48 timer før jubileumsutgaven slippes, vil sporet «Horizon», som opprinnelig var med på den japanske 2013-versjonen av albumet, bli avduket for resten av verden via Snapchats AR-linse. Fans kan bruke Snapchat-kameraet til å skanne det originale albumcoveret til Random Access Memories for å avsløre en ny krystallhjelm og lytte til «Horizon», som har vært skjult i sølv- og gullhjelmen i over ti år! Ved å snu kameraet kan Snapchat-brukere ta på seg krystallhjelmen mens de hører på sangen.

Hvordan virker det?

Snapchattere og fans vil kunne utløse opplevelsen 10. mai 2023 ved å følge trinnene nedenfor:

  • Åpne for Snapchat-kameraet
  • Pek på smarttelefonen og skann sølv- og gullhjelmen på det originale Random Access Memories-albumcoveret (vinyl, cd, strømmeplattformer)
  • Den nye krystallhjelmen vil vises i full størrelse og i AR over albumet og sporet "Horizon" begynner å spille.
  • Snu Snapchat-kameraet mot ansiktet ditt for å bruke hjelmen
  • Ta en snap og post til Story eller Spotlight for å dele med dine nære venner.

AR-opplevelse 2 – Skattejakt i ti byer rundt om i verden

Torsdag 11. mai starter en skattejakt på ti ikoniske steder over hele verden. GPS-koordinater vil bli lagt ut på duoens ulike sosiale mediekanaler for å gi fansen ledetråder om hvor de skal dra og finne disse ti eksklusive nye AR-opplevelsene rundt om i verden, laget av Snaps AR Studio.

Følgende ti byer vil være vertskap for denne unike opplevelsen: Paris (Frankrike), New York (USA), Los Angeles (USA), London (Storbritannia), Berlin (Tyskland), Mexico City (Mexico), Tokyo (Japan), Sydney (Australia), São Paulo (Brasil) og Buenos Aires (Argentina).

AR-opplevelse 3 – Den nye AR-hjelmen avduket

Fra 11. til 22. mai 2023, vil publikum kunne oppdage duoens nye tiårsjubileumshjelm gjennom en omfattende reklamekampanje utendørs. Ved å skanne QR-koden på reklameskilt, vil fans og Snapchat-brukere få tilgang til den nye AR-linsen med det innebygde "Horizon"-sporet.

Dette kan oppleves på lokasjoner i Paris, New York, Los Angeles, Mexico City, Sydney, London, Liverpool og Berlin.

Powered by Labrador CMS