Notiser

Fra What Is the City but the People? i Manchester i 2017. Foto: Jon Super.

Åpner Festspillene på gul catwalk

Rundt 150 kjente og ukjente mennesker lager et levende portrett av byen til Festspillene i Bergens åpningsseremoni.

Publisert Sist oppdatert

­Prosjektet heter What Is the City but the People? og finner sted på Festplassen. Her bygges det opp en gul, 60 meter lang catwalk, og på den skal det gå utvalgte enkeltpersoner og grupper som er håndplukket fra Bergens befolkning. Alle blir presentert med fotografi og en kort, personlig historie mens de er på catwalken.

– Jeg kan ikke forestille meg en bedre åpning til mitt første festspill. Internasjonale kunstnere kobles sammen med et lokalt kunstnerisk team og flotte representanter fra ulike miljøer i Bergen. Til sammen blir det et rørende portrett av hvem vi er, sier Lars Petter Hagen, som tiltrådte som festspilldirektør i fjor.

Forestillingen hadde urpremiere i Manchester i 2017, og regissør Richard Gregory jobber sammen med teamet i Bergen for å vise byens historie og sjel. Musikken er skapt av Gisle Martens Meyer, og Finn Tokvam, Thor Brødreskift og Linda Børnes står for henholdsvis tekst, bilder og innhold på scenen.

DD.MM. Kong Harald og Dronning Sonja vil også være til stede under hele Festspillenes åpningssdag, som fortsetter med Tosca i Grieghallen samme kveld, med blant andre Lise Davidsen, Freddie De Tommaso og Bryn Terfel på scenen.

Åpningsseremonien er et tradisjonsrikt arrangement som markerer starten på 15 dager med festspill i Bergen. Programmet inneholder også allsang av Nystemten og Ja, vi elsker. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Powered by Labrador CMS