Notiser

Ane Brun feirer 20 år som artist, med både turné og plate med sjeldne opptak.

Ane Brun med rariteter fra arkivet

Ane Brun feirer 20 år som artist i år, og starter jubileumsturneen denne helgen. Samtidig slipper hun en skive med sjeldne opptak.

Publisert Sist oppdatert

For ti år siden kom utgivelsen Rarities, et dobbeltalbum hun laget etter å ha «tømt skapet», sa hun den gang. Nå følger hun den opp med en ny samler som rett og slett heter Rarities 2.

Den inneholder ifølge pressemeldingen 14 sjeldne opptak som dateres fra 2007 til nå: Bonusspor, singler som kun ble utgitt én gang, tidligere ukjente coverlåter, demoer og alternative opptak. Ti av de 14 sangene har aldri tidligere blitt fysisk utgitt.

«Mens hun dykket ned i gamle harddisker og arkiver, kom Brun ofte over ting hun helt hadde glemt at eksisterte. Da hun lyttet til sanger hun hadde spilt inn og deretter glemt, innså hun at hun hadde det som skulle til for å lage noe helt spesielt», heter det om prosessen bak.

Samlingen slippes både på vinyl og digitalt, og med coverkunst av Jesper Waldersten som også sto for ditto til den første samlingen rariteter.

Jubileumsturneen sparkes i gang fredag 22. september i Finland, og tar henne via Sverige, Storbritannia og kontinentet til åtte norske konserter i november.

Powered by Labrador CMS