Konserten i Oslo blir Åge Aleksandersens største konsert noensinne.

Åges største konsert noensinne:  Tar farvel med Oslo i 2025

Neste sommer inviterer Åge Aleksandersen og Sambandet til sin største konsert noensinne. Lørdag 28. juni 2025 spiller de på Voldsløkka i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

«Takk for oss, Oslo» står det på plakaten, og billettsalget starter mandag. Voldsløkka tar 50.000 tilskuere, og mye tyder på at de blir revet vekk ganske fort. Fra før er det solgt 75.000 billetter til tre konserter på Lerkendal i september 2025, og tusenvis har sikret seg plass på avskjedsturneen som allerede er i gang.

– Den plakaten forteller vel det meste – jeg står her med skrekkblandet fryd, sier Åge på en pressekonferanse på Voldsløkka fredag formiddag.

På spørsmål om hva han tenker om arenaen, svarer 75-åringen:

– Jeg tenker at det er jævla svært. Vi var og kikka i går – og jeg følte meg liten på den gressmatta der, sier han.

– Spiller for dem som kommer

Han mener likevel at det blir som i Royal Albert Hall i sin tid:

– Vi spiller for dem som kommer. Innstillingen blir den samme som i et ungdomshus i Telemark.

Han forsikrer at forholdet til Oslo – som var litt tynnslitt en stund – nå er helt i orden.

– Jeg har et fint forhold til Oslo. Siden 2000 har vi spilt mye her, blant annet i Spektrum og på Rockefeller.

Gjester på gang

På scenen blir det ti mann med Sambandet. Det kommer også gjesteartister, men hvem, vil han ikke røpe nå. Det blir trolig folk som spiller i løpet av den halvannet år lange turneen som nylig startet på Bryne på Jæren.

– I løpet av turneen vi har starta nå, har vi gjesteartister her og der. Det meste er hemmelig, men jeg vet jo hvem som er med. Og det er jeg som bestemmer hvem som skal være med.

Finale på hjemmebane

Bandets største konsert noensinne går av stabelen tre måneder før selve avskjedskonserten på Lerkendal stadion i Trondheim. Den spilles 6. september neste år og er altså den siste av tre utsolgte kvelder på hjemmebane.

– Alle disse konsertene skal feire en karriere uten sidestykke her til lands og takker av en æra som har formet norsk rock slik vi kjenner den i dag. Med over 1,5 millioner solgte plater, et hav av gullplater og utallige priser i beltet, har Åge & Sambandet vært en musikalsk kraft siden oppstarten, skriver arrangøren All Things Live i en pressemelding.

Åge har flere ganger forsikret at han neppe kommer til å forsvinne fra musikklivet.

– At det ikke blir flere turneer med Sambandet, betyr jo ikke at jeg stopper helt opp, nei. Jeg fortsetter å skrive sanger, selv om jeg bruker lang tid. Vi skal i studio igjen og spille inn ny plate til høsten. Den skal ut på vinyl, CD og kassett, hele pakka, sier han til Kongsbergjazz , hvor bandet spiller denne sommeren.

Powered by Labrador CMS