Notiser

Adam Douglas har med seg to sterke duettpartnere på sitt nye album, jazzhelten Solveig Slettahjell (t.h.) og popstemmen Christel Alsos.

Adam Douglas: – Det er en drømmedag på jobb

Adam Douglas har fått med seg drømmedamene når han nå er klar med ny musikk. – Begge sa ja, sier han fornøyd.

Publisert Sist oppdatert

­Adam Douglas skriver musikk hele tiden. Målet hans er å skrive ferdig én låt hver uke. Og da han skulle lage nytt album, bestemte han seg for at det skulle bli så bredt som mulig:

– Jeg ville blande sjangere, fortelle veldig mange historier – og det på forskjellige måter. Derfor tok jeg med meg forskjellige folk i studio, sier Douglas til NTB og konstaterer:

– Det er en drømmedag på jobb når jeg kan synge med så bra folk som Solveig Slettahjell og Christel Alsos.

Dronningen

Den sympatiske amerikaneren som for seks år siden vant nordmenns hjerter med sin sterke stemme og inntrengende tolkninger fikk ja fra begge sine utkårede stemmer: Både jazzberømmelsen Slettahjell og den sterke popstemmen Alsos er å høre i duetter på den nye platen hans.

– Jeg er kjempestor fan av begge. Solveig er dronningen, og jeg blir inspirert hver gang jeg hører hun åpner munnen! For jeg tror på alt hun synger, hver eneste gang, sier Douglas:

– Det ville jeg oppleve på nært hold – og gjerne stå ved siden av henne når hun gjør det. Så duetten er min måte å komme tett på henne jeg synes er best til å levere en låt. Du kan si dette er også egoistisk: Jeg vil lære, og jeg vil se om jeg klarer å stå for mitt i hennes selskap!

Holdt på å grine

Solveig Slettahjell er å høre i duett med Douglas på balladen «Deja Rendezvous», mens Christel Alsos synger med ham på Don Williams-coveret «WeŽre All the Way». Begge sangene er om bord den nye americanaplaten hans kalt «Dancing For The Moon».

Da han øvde sammen med damene til konsertene de er i gang med, så må Adam Douglas innrømme:

– For å si det rett ut, så holdt jeg på å grine. Det er til stor inspirasjon for meg, jeg får et skikkelig kick ut av det, sier Douglas, som kjente begges stemmer fra før av. Alsos hørte han rett etter at han hadde kommet til Norge.

– Jeg ble helt forelsket i hennes stemme. Hun har også en egen måte å synge på, med frasering og timing. Ingen andre tar samme valg. Jeg elsker sånne vokalister. For mange er flinke til å synge, men det som treffer meg er noen som kan levere tekstlinjer på en unik måte. Nå er jeg kommet dit at jeg kan spørre hvem jeg vil – og tør å gjøre det!

Solveig om Adam

– Jeg synes han synger så fint, og på sin helt egne måte – fra seg selv. Han er utrolig støttende og entusiastisk, så dette samarbeidet har vært veldig stas, sier Solveig Slettahjell.

– Når man synger som seg selv, slik Adam Douglas gjør, er ikke det vanskelig. Det er veldig gøy å få synge andres stemmer, det får man ikke anledning til når man leder sitt eget band. Jeg elsker å kore for andre!

Christel om Adam

– Han har en stemme, et talent og er en musiker som er vanvittig dyktig, og dermed svært artig å jobbe med. Man blir smittet av følelsen av å være med på noe stort og fint! Og så er han utrolig ydmyk, synger på dialekt og er amerikaner – og det er jo en gavepakke. Man blir jo så sjarmert når det er null divanykker og han gjerne deler plassen på scenen. Det er et privilegium å bli spurt om å være med, for når man slår kreftene sammen blir det gjerne noe mer, sier Christel Alsos om Adam Douglas.

Powered by Labrador CMS