700 helsebyråkrater kunne nyte sommersol og Bjørn Eidsvåg på musikkfestivalen OverOslo. Frp-politiker Bård Hoksrud mener dette var umusikalsk bruk av penger.

700 helsebyråkrater sendt på musikkfestival for 1,2 millioner: – Umusikalsk

En stor del av torsdagspublikummet på musikkfestivalen OverOslo kom fra Helsedirektoratet. 700 byråkrater på festival er umusikalsk, mener Bård Hoksrud (Frp).

Publisert

Han reagerer overfor Dagens Næringsliv på at ansatte i Helsedirektoratet og Direktoratet for e-helse fikk påspandert festivalpass til totalt 1,22 millioner kroner.

– Jeg tror dette oppfattes umusikalsk i den situasjonen helsetjenesten står i. Dette er ikke de som møter pasienter og kunder hver eneste dag, sier Hoksrud, som er Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson, til avisen.

De 700 helsebyråkratene fikk festivalpass til en verdi av 1495 kroner og en matkupong til 250 kroner. Hoksrud mener dette er for mye for en sommerfest for helsebyråkrater.

– De jobber og står på og gjør en viktig jobb, men nivået her gjør at veldig mange reagerer, spesielt de som jobber i førstetjenesten, som opplever at det er kutt på kutt. Jeg tror en sykepleier bli veldig provosert av denne typen «flotting», sier han.

Han legger til at han ikke tror de ansatte på Oslo universitetssykehus eller andre sykehus får påspandert sånne gaver fra sin sykehusledelse.

Divisjonsdirektør Nina Aulie i Helsedirektoratet sier til Dagens Næringsliv at hun ikke vil kommentere Hoksruds uttalelser, men mener pengebruken er klok.

– Jeg synes vi har gjort gode vurderinger. Det er et kortreist tilbud, siden vi faktisk kan reise rett ut fra våre lokaler og være sammen, sier hun.

Powered by Labrador CMS