Notiser

Bjørn Eidsvåg ble kjørt helt inn på scenen i Oslo Spektrum før overraskelsen ble avslørt. Konferansier Else Kåss Furuseth telte ned fra tre før hele salen sang bursdagssangen.

5000 samlet seg i Oslo Spektrum til overraskelseskonsert for Bjørn Eidsvåg

Søndag ble det holdt en overraskelseskonsert for Bjørn Eidsvåg i Oslo Spektrum på hans 70-årsdag. 5000 i publikum startet konserten med å synge bursdagssang.

Publisert Sist oppdatert

­70-årsjubilanten ble kjørt – med bind for øynene – inn på konsertarenaen, der en lang rekke artistkolleger ventet for å hylle ham med sin fremføring av hans låter.

Vel ute av bilen ble bindet tatt av øynene til Eidsvåg, og Else Kåss Furuseth telte til 3 før hele salen sang «Hurra for deg».

– Er det Coldplay som skal spille her? Eller John Mayer, han er vel i byen fortsatt, sa den overraskede 70-åringen, som sa:

– Jeg har mest lyst til å gråte.

På en hemmelig Facebook-gruppe med 7500 medlemmer skriver sønnen Simen Idsøe Eidsvåg, som sammen med søsknene Lise og Einar Idsøe Østevik Eidsvåg står bak bursdagsoverraskelsen, at faren ikke ante noe om hva som ventet ham søndag kveld.

Kommer på NRK

Åge Aleksandersen startet ballet med "Ingen vei tilbake", som er tittelen på overraskelseskonserten - såvel som Eidsvågs høstturné. Åge var backet av et knippe strykere - og sin egen kassegitar, mens Bjørn Eidsvåg fulgte med fra venstre hjørne av scenekanten, trygt plassert i en lenestol - med spotlight på seg.

Eidsvåg skal ifølge sønnen Simen ha trodd han «skulle noe med NRK», og at det dreide seg om «et lite opptak». Og NRK er ganske riktig med på hemmelighetskremmeriet og skal filme det hele – fra bindet fjernes fra øynene og til 12 artistkolleger har hyllet Eidsvåg på scenen.

Konsertopptaket skal sendes på NRK1 skjærtorsdag.

– Dette har vært en uke full av planleggingsmøter til denne hyllestkonserten. Det er ganske så rart å planlegge en slik konsert hvor hovedartisten ikke skal vite noen ting, skrev Simen Idsøe Eidsvåg i et av innleggene på den hemmelige Facebook-gruppen.

Kun via denne gruppen, opprettet fire måneder i forkant, kunne innbudte finne linken til billettkjøp til overraskelsesfesten.

Ifølge arrangøren er det solgt 5000 billetter til konserten.

Sterk artistliste

Disse artistene er på plass for å hylle Bjørn Eidsvåg denne søndagskvelden i Oslo Spektrum:

Emma Steinbakken (som gjorde sin versjon av «Floden» til en landeplage), Maria Mena (som har sunget hans «Til alle tider»), Ingebjørg Bratland (har tolket hans «Evig hvile», ga ut låten «Savner deg» sammen i januar), Elvira Nikolaisen (Eidsvågs originale «Floden»-duettpartner), Lisa Nilsson (duettpartner på «Mysteriet deg») og Åge Aleksandersen.

Powered by Labrador CMS