Notiser

Michelle Ullestad skal spille inn sitt debutalbum «ingenting varer evig» i samarbeid med GEMS AS i Bergen og prosjektet er tildelt 90.000 kroner fra Fond for lyd og bilde.

20 millioner til 210 prosjekter: – En spennende nykommer i popuniverset

Styret i Fond for lyd og bilde har vedtatt tilskudd på 20 millioner kroner til totalt 210 prosjekter innenfor videokunst, foto, teater, dans, komposisjon, konserter, musikkinnspilling, tekstarbeid, kortfilm og dokumentarfilm.

Publisert Sist oppdatert

Ett av de nyskapende kvalitetsprosjektene som tildeles midler fra Fond for lyd og bilde denne våren er Michelle Ullestads debutalbum «Ingenting varer evig», ifølge pressemeldingen.

– En spennende nykommer i popuniverset med gode norske tekster, som forteller nært og ærlig om ung kjærlighet. Et høyt popnivå med fengende refrenger, og artisten har et godt apparat rundt seg av musikere, produsent og management, kommenterer utvalget i sin vurdering.

Høye søkertall

Stor pågang av søknader til FLB dette halvåret vitner om vanskelige økonomiske tider for bransjen. Det er som vanlig et høyt nivå på kvalitet, talent og gjennomføringsevne i prosjektene. På grunn av det høye søkertallet og at fondet nå er tilbake med ordinær budsjettramme etter ekstrabevilgninger på 40 millioner fra Regjeringen i 2021 og 22, har det vært nødvendig med tøffe prioriteringer.

Utvalgene vurderer prosjekter i søknadene på grunnlag av kunstfaglig skjønn, sjangerbredde, regionalt nedslag og representasjon av både erfarne etablerte og de nyetablerte skapende og utøvende kunstnere.

– Styret er glade for å kunne innvilge tilskudd til flere kvalitetsprosjekter denne våren, men vi er bekymret for at små budsjettrammer vil resultere i et smalere spekter i fondets tildelinger. Vi er glade for at regjeringens reviderte statsbudsjett øker rammen i år med 1,048 millioner. Samtidig er det en utfordring at antallet søkere går opp, dermed blir muligheten til å få tildeling fra FLB stadig mindre. Styret arbeider for at departementet skal styrke budsjettet i Fond for lyd og bilde betydelig for 2024, sier styreleder Susanne Næss Nielsen.

Powered by Labrador CMS