Museum

Bergens museer regner med drastisk nedgang i antall besøkende til byen i sommer og dermed færre som besøker museene.

Museene i Bergen varsler milliontap

Museene i Bergen går utfordrende tider i møte og varsler store tap på grunn av koronautbruddet. Flere velger å holde stengt i sommer og noen frykter konkurs.

Publisert Sist oppdatert

Uten utenlandske turister og sterkt redusert tilbud på grunn av virusutbruddet går museene i Bergen en tøff sommer i møte, skriver Bergens Tidende. Flere varsler titalls millioner i tap og fortsatt permitterte ansatte.

Før koronautbruddet satset Norges Fiskerimuseum på nytt rekordbesøk for 2020. I stedet ser prognosen nå ut til å bli 75 prosent færre, og et inntektstap på 9,5 millioner.

Tidligere er det blitt kjent at Kode kunstmuseer ligger an til å tape 30 millioner i år og frykter konkurs.

Også ved Bymuseet i Bergen er situasjonen kritisk. Rundt 90 prosent av museumsgjestene er utenlandske turister. Nesten alle er tilbake på jobb etter nedstengningen, men 36 av de 77 ansatte er fremdeles permitterte i reduserte stillinger.

– Vi forventer et langt lavere besøkstall enn normalt. Vi håper på 25 prosent av det vi vanligvis har, men 15 prosent er nok mer realistisk, sier direktør ved museet, Marianne L. Nielsen.

Museet anslår et inntektstap på rundt 10,5 milli­oner kroner i 2020 og vil holde flere av de ni museene stengt i sommer.

Powered by Labrador CMS