Kunst

Elisabeth Byre blir leder i Oslo kunstforening.

Ny leder i Oslo kunstforening

Elisabeth Byre blir ny daglig- og kunstnerisk leder i Oslo kunstforening

Publisert Sist oppdatert

– Styret er glad for å meddele at Elisabeth Byre blir ny daglig og kunstnerisk leder i Oslo kunstforening (OK). I Byre har Oslo kunstforening funnet en ambisiøs og kreativ leder, med lang fartstid, bred kompetanse og stort nettverk innen kunstverdenen, sier styreleder Anne Mette Hårdnes.

– Jeg gleder meg til å videreutvikle et av landets virkelige tradisjonsrike visningssteder. Oslo kunstforening var Norges første kunstforening, og den er fortsatt like vital. Gjennom historien har foreningen vært kompromissløs på kunstens vegne, og det er en linje jeg ønsker å videreføre, sier Byre, som ønsker å styrke kontakten med det frie kunstfeltet og bekrefte Oslo kunstforening som et viktig møte- og visningssted for den eksperimentelle og dynamiske kunsten.

Byre kommer fra stillingen som kurator i KORO (Kunst i offentlige rom) der hun leder prosjektet Kunst i Nytt regjeringskvartal. Hun har rik erfaring som kurator, både frilans og ved institusjoner, og har kuratert utstillinger for blant annet Munchmuseet, Kunstnernes hus, Preus Museum og Bergen Kunsthall. Mellom 2011 og 2017 var Byre kurator i Kunsthall Oslo, og hun har vært studieleder på Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo, drevet Projekt 0047 i Berlin og jobbet på Swiss Institute i New York. Hun har en mastergrad i film- og medievitenskap fra Københavns Universitet, studert ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og har kuratorutdanning fra Curatorlab/Konstfack i Stockholm.

Elisabeth Byre begynner i stillingen 1. august.

Powered by Labrador CMS