Kunst

Kristel Jæger Skorge, ny direktør på KHiO. Foto: Universitetet i Oslo

Hun blir ny Khio-direktør

Publisert Sist oppdatert

Styret ved Kunsthøyskolen i Oslo (Khio) har ansatt Kristel Jæger Skorge som ny direktør. Skorge kommer fra rollen som direktør for forskings- og innovasjonsadministrasjon ved Universitetet i Oslo.

– Jeg er veldig glad for at Khio har rekruttert en så høyt kvalifisert høyskoledirektør med bred ledererfaring både som direktør og som institutt- og forskingsleder, sier rektor Måns Wrange i en pressemelding.

Wrange trakk seg som rektor ved Khio i fjor høst, etter at heftige diskusjoner og ytringsfrihet og identitetspolitikk ved Khio hadde utspilt seg i mediene over flere måneder. Hvem som blir skolens neste rektor, er fremdeles ikke klart.

Det har like fullt vært spenning knyttet til hvem som ville få jobben som direktør ved Khio, skriver nettavisen Khrono. Totalt var det 11 som søkte på stillingen. Skorge trakk det lengste strået og tar over for nåværende direktør Annemarie Bechmann Hansen 22. mars.

– Med lang erfaring og stor forståelse for både det administrative og faglige arbeidet, er jeg overbevist om at Kristel Jæger Skorge er den inkluderende og brobyggende, så vel som den strategiske og tydelige, lederen som Khio trenger, sier Wrange videre.

Før hun ble ansatt ved UiO for litt over to år siden var Skorge leder for FOU i Nav. Hun har også vært instituttleder for offentlig administrasjon og velferd ved Fakultet for samfunnsfag (SAM) ved OsloMet, en stilling hun forlot i 2015.

– Khio har et dyktig og nyskapende personale og rekrutterer svært talentfulle studenter både fra inn- og utland. De utdanner til praksisfelt og profesjoner jeg interesserer meg for, og holder høy kvalitet både i utdanningene, det kunstneriske utviklingsarbeidet og forskningen, sier Skorge i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS