Kunst

Dronning Sonja og Magne Furuholmen stiller på ny ut om ikke sammen – så samtidig. Her er de fotografert i 2017 da de hadde fellesutstillingen «Texture» i danske Aarhus.

Dronningen og Magne Furuholmen klare for samme galleri

– Begge er hardtarbeidende og kompromissløse, heter det om de to kunstnerne som skal stille ut sine verk samtidig på galleriet Soli Brug i Greåker.

Publisert Sist oppdatert

H.M. Dronning Sonja og Magne Furuholmen rykker inn med hver sin separatutstilling, som begge åpner 28. august og blir å se til 20. september.

De har tidligere samarbeidet om ulike kunstprosjekter, men nå får de to hus hver å vise sine verk i – samt at begge tar i bruk utendørsområdet.

Dronningens utstilling heter «Utsnitt» og rommer ifølge pressemeldingen både grafikk og keramikk. Furuholmens har tittelen «Ornament» og er «en fargesterk og klar utstilling». Han byr på både billedkunst og krukker.

– Publikum får oppleve arbeider av to ulike kunstnere. Dog er det flere fellestrekk: begge er hardtarbeidende og kompromissløse, og begge har en utpreget sans for komposisjon og estetikk. Etter vår oppfatning har kunstnerne virkelig lagt seg i selen til denne utstillingen. Vi håper og tror publikum vil være enige med oss – at resultatet har blitt en sterk og interessant utstilling, heter det fra Ole Dørje i Soli Brug Galleri i Greåker i Sarpsborg kommune.

Powered by Labrador CMS