Kulturpolitikk

Kultur- og likestillingsminister Abid Q. Raja.

Økte driftstilskudd til enkelte kulturinstitusjoner

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen foreslår å øke driftstilskuddene til enkelte musikk- og scenekunstinstitusjoner og museer på Kulturdepartementets budsjett med til sammen 60 millioner kroner, fremkommer det i en pressemelding.

Formålet med tilskuddene er dels å dekke inntektstap som følge av innstramninger i smittevernreglene, og dels å dekke merutgifter til arbeid med å tilpasse driften for å skape alternativ publikumsrettet aktivitet, herunder digital formidling og tilgjengeliggjøring.

Tilskudd til kulturinstitusjoner ifb. covid-19, jf. Prop. 51 S (2020-2021)

Det er en forutsetning for å få tilskudd fra avsetningen at institusjonen har gjennomført eller forsøkt å gjennomføre alternativ publikumsrettet aktivitet. Midlene vil bli fordelt etterskuddsvis og etter innrapporterte opplysninger fra institusjonene. Proposisjonen behandles 17. desember, og regjeringen må ta forbehold om Stortingets vedtak.

Tilskudd kan bli tildelt for perioden 1. november til 31. desember og kun så lenge inntektstap eller merutgifter kan knyttes til innstramninger i lokale smittevernbestemmelser som går lenger enn de nasjonale innstramningene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Samtiden - nye saker på nett hver dag og 6 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler og e-utgaven.
For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Samtiden
Nett og papir
3 mnd

99,- 275,-

KJØP

Samtiden
Nett og papir
12 mnd

1050,-

KJØP

Samtiden
Nett
1 mnd

1,- 75,-

KJØP

Samtiden
Nett
12 mnd

810,-

KJØP

Powered by Labrador CMS