Kulturpolitikk

– Kriseordningen for selvstendig næringsdrivende er en av de viktigste ordningene for kulturlivets mange frilansere og selvstendige, sier kulturpolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Torstein Tvedt Solberg.

Ny enighet om kriseordninger: – Dette har stor betydning for arbeidsfolk i kulturbransjen

Publisert Sist oppdatert

Arbeiderpartiet, Sp og SV har lagt frem ny enighet om kriseordninger knyttet til korona. – Dette er en ekstremt viktig ordning for kulturlivets mange frilansere og selvstendige.

I forhandlingene i om koronastøtteordningene er det enighet med SV i om å forlenge alle støtteordninger for arbeidsledige, permitterte, selvstendig næringsdrivende, frilansere og lærlinger ut mars, ifølge en pressemelding fra Arbeiderpartiet.

Kompensasjonsgraden for selvstendig næringsdrivende og frilansere økes til 70 % og utvides til 31. mars.

– Ekstremt viktig

– Kriseordningen for selvstendig næringsdrivende er en av de viktigste ordningene for kulturlivets mange frilansere og selvstendige. Før det igjen kan åpnes for større arrangement har mange kulturarbeidere i realiteten næringsforbud. Å forsterke denne ordningen for å hjelpe kulturlivet i krise, har derfor vært prioritert, sier kulturpolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Torstein Tvedt Solberg.

Han påpeker at de har et kulturløft å gjennomføre, og at Norge trenger et levende kulturliv etter krisa.

– Smitteverntiltakene rammer kulturlivet hardt. Mens serveringssteder og varehandel selv kan fastsette kapasitet etter hva de mener er forsvarlig innenfor smittevernsreglene, har ikke kulturlivet denne muligheten. Resultat er et kulturliv i dyp krise. Vi vet regjeringen jobber på spreng for å få på plass en mer fleksibel ordning for kulturarrangementene. I mellomtiden er vi glad for å kunne forsterke ordningene under Arbeids- og inkluderingsdepartementet.

Powered by Labrador CMS