Kulturpolitikk

Kutter i prestisjetunge kulturbygg

Regjeringen vil ha slutt på gigantsprekker for statlige byggeprosjekter.

Publisert Sist oppdatert

­Sju av de største prestisjebyggene for kulturlivet de siste årene har endt med samlet kostnadssprekk på sju milliarder kroner. Nå tar regjeringen grep, skriver Klassekampen.

Da regjeringen la frem revidert statsbudsjett torsdag, kom det fram at en rekke statlige byggeprosjekter må belage seg på å kutte kostnader med milliardbeløp.

Ikke minst vil dette få konsekvenser for de to siste kulturbyggene som fortsatt befinner seg i støpeskjea i hovedstaden: Vikingtidsmuseet og Nationaltheatret.

Håkon Glørstad, direktør ved Kulturhistorisk museum, er misfornøyd med regjeringens beslutning om å kutte i budsjettet til det nye Vikingtidsmuseet med én milliard kroner.

– Vi er ikke opptatt av å få et råflott museum, men vi ønsker å bevare kulturarven på vegne av hele landet. Det er bekymringsfullt at det trekker ut i tid, og at vi får mindre midler til å løse oppgaven med å bevare samlingen vår, sier Glørstad til avisen.

Disse byggene har de siste årene hatt en samlet kostnadssprekk på sju milliarder kroner:

Munchmuseet, Nasjonalmuseet, Nationaltheatret, Deichman Bjørvika, Operahuset, Vikingtidsmuseet og Kilden teater- og konserthus.

Powered by Labrador CMS