Kulturpolitikk

KS-styreleder Bjørn Arild Gram mener det bør åpnes for lokale koronatilpasninger også i liberal retning.

KS vil tillate lokal korona-liberalisering

Kommunene må få adgang til å innføre mer liberale koronarestriksjoner enn dem som er innført på nasjonalt plan, mener KS-styreleder Bjørn Arild Gram.

Publisert Sist oppdatert

– Når kommunene har mulighet til å innføre strengere koronaregler enn de nasjonale, bør det også være mulig å ha mer liberale regler, sier Gram til Kommunal Rapport.

Han påpeker at det er rundt 80 kommuner som ikke har hatt noe smitte, og mange andre som har hatt lite smitte. I et brev til Kulturdepartementet skriver han at «en konkret og lokal vurdering av antall deltakere sett opp mot andre smitteverntiltak» vil være godt i samsvar med smittevernlovens krav om en faglig vurdering av hva som er nødvendig for å forebygge en allmennfarlig smittsom sykdom eller for å motvirke at den blir overført.

– Jeg synes vi kunne lempe litt på kravene ved store arrangementer og kulturbegivenheter i kommuner med lite smitte. Kommunene kan selv avgjøre hvordan de skal håndtere et arrangement gitt lokalkunnskap, smittegraden lokalt, og ved å følge de vanlige smittevernrådene, sier han.

Powered by Labrador CMS