Kulturpolitikk

Kronprinsregent Haakon er til stede ved åpningen av 950 års jubileumet for Bergen. Her sammen med ordfører i Bergen Marte Mjøs Persen.

Kronprinsregenten og statsministeren feiret Bergens 950 år

Både kronprinsregent Haakon og statsminister Erna Solberg (H) var på plass under åpningsmarkeringen av Bergens 950-årsjubileum lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Ordfører Marte Mjøs Persen (Ap) var vertskap for mottakelsen i Håkonshallen der også et representativt utvalg av Bergens befolkning var invitert.

Ute på Bryggen var det gratis arrangement som var åpent for alle. Der fremførte en rekke artister kjente og kjære bysanger, blant dem dePresno, Pish, Josefin Winter, Finn Tokvam og Taule.

Foto Ordfører i Bergen Marte Mjøs Persen ved åpningen av 950 års jubileumet for Bergen. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)
Foto Ordfører i Bergen Marte Mjøs Persen, kronprinsregent Haakon, statsminister Erna Solberg og byrådsleder i Bergen Roger Valhammer er til stede ved åpningen av 950 års jubileumet for Bergen. (Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix)

I Vågen var det kunstnerisk lyssetting av brannbåten Sjøbrand, Statsraad Lehmkuhl og kajakker.

En laserregnbue fra Fløyen til Lyderhorn er blant installasjonene publikum fikk se under lysfestivalen Bergen Lights.

Etter folkefesten på Bryggen vandret kronprinsregenten og ordføreren til Bryggen museum der han foretok den offisielle nyåpningen av museet.

Det ble offisielt åpnet i 1976 av kong Olav. Daværende kronprinsesse Sonja var også til stede, skriver Kongehuset på sin nettside.

Bymuseet feirer middelalderens Bergen på Bryggens museum i helgen.

Powered by Labrador CMS