Kulturbransjen

Sophie Elise Isachsen er å finne på denne ukas «Selfietoppen».

Selfietoppen: Morkakespising, katter i bånd, parti til salgs og fising i skjørtet

Det ble ingen renteøkning denne uken. Det er sjeføkonom Jan Ludvig Andreassen glad for. – Å sette opp renten for å dempe inflasjonen er som å fise i skjørtet, sier han til Morgenbladet.

Publisert Sist oppdatert

Helsedirektoratet varsler nye råd som skal forebygge fall blant eldre. Direktør Bjørn Guldvog røper at et av dem er at eldre må bli bedre til å holde balansen.

Landbruksminister Geir Pollestad presser på for å få hønene til å verpe flere egg. Men det er vanskelig for dem å klare mer enn ett om dagen. Nortura håper de skal få fram nok egg til påske. Helsemyndighetene advarer mot påskeegg som erstatning.

Sophie Elise holder koken som kjendis. Tredje uken på rad skaffet hun seg mediedekning ved å informere om at hun planlegger å spise morkaka si – neppe hele.

Rasmus Hanson og Ole Martin Hansen kjemper seg også inn på Selfietoppen.

1. Ole Martin Martinsen

– Gir bort halve partiet.

Generalsekretær Ole Martin Martinsen i Industri- og næringspartiet (INP) sendte en e-post til Folkets Parti, tidligere Folkeaksjonen mot Bompenger, der han tilbød seg å ta med seg store deler av partiet sitt over til Folkets Parti. Det skulle ikke koste noen ting.

2. Rasmus Hansson

– Med katten i bånd.

Noe seint har vi oppdaget at Rasmus Hansson (MDG) i kronikk på NRK har tatt til orde for at katter overalt i landet skal gå i bånd. Hvilket tilsyn som får ansvaret for å sjekke at det faktisk skjer, er ennå ikke klart.

3. Geir Pollestad

– Ivrer for norske høner.

Landbruksministeren har innkalt Nortura og Tine til et møte for å be dem skjerpe seg. De må sørge for at det er nok egg, norske poteter og melk fra Norge. Tidligere Venstre-leder, Lars Sponheim, lanserte parolen «hver mann sin høne». Det er et stykke igjen dit.

4. Ole Erik Almlid

– Ønsker seg mer panikk.

NHO har fått utarbeidet en rapport som viser at det går alt for sakte med å få ned klimautslippene. I den forbindelse uttaler sjefen over alle sjefer i pengenes verden at vi trenger «styrt panikk». Det betyr nok at skattebetalerne skal betale mer til bedriftene for at de skal få ned klimautslippene.

5. Christina Pletten

– Maner til fotgjengeropprør.

En av dem som sliter seg fram i snøen på fortauene i Oslo, er Aftenpostens kommentator, Christina Pletten. I egen avis tar hun til orde for et fotgjengeropprør. Om dette slår an, kan det bli et parti av det.

6. Anita Krohn Traaseth

– Med mektig dress god nok for de svina.

Anita Krohn Traaseths «powersuit» er blitt så populær at den skal vises på moteuken i Paris. Både kronprinsessen og fotballpresidenten har prøvd den, og da er den selvsagt god nok for alle de svina hun skriver om i en av sine bøker.

7. Sophie Elise Isachsen

– Gir faen og får det morsommere.

I forbindelse med at superinfluenser Sophie Elise ble avbildet sammen med en venninne med noe hvitt pulver, uttalte hun at «livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen». De første eksemplene på det har ennå ikke dukket opp i det nye året. Men hun viser fram magen som til forveksling er lik den andre kvinner har og sier hun tror Norge ser litt annerledes ut fordi hun finnes. Siste er at hun også har planer om å spise morkaken sin.

8. Roy Steffensen

– Bensin- og dieselpolitisk talsmann for Frp.

Mens de andre partiene holder seg med energipolitiske talspersoner, har de i Frp en mann som vet hva velgerne vil ha lave priser på.

9. Stein Lier Hansen

– En dønn ærlig kødd trer tilbake.

Stein Lier Hansen (68) gir seg i Norsk Industri for å jobbe i Bellona. Hans motstander i mange harde forhandlinger, Jørn Eggum, leder av Fellesforbundet, takker for følget i Dagens Perspektiv med følgende karakteristikk: «En dønn ærlig kødd.»

10. Gyrid Gunnes

– Med Chat GPT som Den hellige ånd.

Det er mange som er fryktelig imponert over alt man kan få til med Chat GPT. Teolog og lektor ved VID, Gyrid Gunnes, minner om at dette ikke er så revolusjonerende nytt. Den er litt som Den hellige ånd, middelalderens kunnskapsteknologi, skriver hun i Klassekampen.

Powered by Labrador CMS