Kulturbransjen

Selfietoppen: Finnes med ulovlig ring, endelig Jesus og uten fusk

Sindre Finnes, Aksel Hennie og Trond Giske lirker seg inn på ukens liste.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke grenser for hva en må passe på for tiden. Bergensavisen forteller om en gründer i Bergen som mener han ble lurt til å starte nattklubb i et lokale som bare var godkjent som kirke. Stemningen var god. Det var driv over dansen, men ingen salmesang å høre. Han går rettens vei for å få erstatning fra Vestenfjeldske Eiendom.

Mediene har gått glipp av en god sak. Trond Giske har latt VG få lese masteroppgaven til Trond Giske. De fant ikke en enste avskrift.

I Norge er vi skikkelig imot krig. Men i fjor solgte vi våpen og ammunisjon for rekordhøye 6,8 milliarder kroner.

«Anders skal bli pappa i mai: -Skulle jeg gjort det alene, hadde det blitt tøft», skriver Avisa Valdres.

Mer enn tøft. Dette er en noe det alltid må være to om, minst.

1. Sindre Finnes

– Med ulovlig ring på fingeren

Sindre Finnes har løpt rundt og kalt seg «siviløkonom». Men han leverte aldri den avsluttede oppgaven og har derfor ikke godkjent vitnemål. Siviløkonom er en beskyttet tittel som bare den som har avlagt eksamen kan bruke. Siviløkonomer kan få kjøpt seg en fin ring for et par tusen kroner. Finnes kjøpte seg ring som han av og til har brukt – helt ulovlig.

2. Geir Pollestad

– Ivrer for norske høner

Landbruksministeren har innkalt Nortura og Tine til et møte for å be dem skjerpe seg. De må sørge for at det er nok egg, norske poteter og melk fra Norge. Tidligere Venstreleder, Lars Sponheim, lanserte parolen «hver man sin høne». Det er et stykke igjen dit.

3. Aksel Hennie

– Endelig som Jesus

Aksel Hennie ser fram til å spille Jesus når Jesus Christ Superstar settes opp på Folketeatret til høsten.

– Jeg er kriten, sier han til Dagbladet. Så dette skal gå bra.

4. Trond Giske

– Med bevis på at han ikke fusker

Mediene har gått glipp av en god sak. Trond Giske har latt VG få lese masteroppgaven til Trond Giske. De fant ikke en enste avskrift.

– Som ventet. Jeg visste det, sier Giske.

5. Ole Erik Almlid

– Ønsker seg mer panikk.

NHO har fått utarbeidet en rapport som viser at det går alt for sakte med å få ned klimautslippene. I den forbindelse uttaler sjefen over alle sjefer i pengenes verden at vi trenger «styrt panikk». Det betyr nok at skattebetalerne skal betale mer til bedriftene for at de skal få ned klimautslippene.

6. Christina Pletten

– Maner til fotgjengeropprør.

En av de som sliter seg fram i snøen på fortauene i Oslo, er Aftenpostens kommentator, Christina Pletten. I egen avis tar hun til orde for et fotgjengeropprør. Om dette slår an, kan det bli et parti av det.

7. Anita Krohn Traaseth

– Med mektig dress god nok for de svina.

Anita Krohn Traaseths «powersuit» er blitt så populær at den skal vises på moteuken i Paris. Både kronprinsessen og fotballpresidenten har prøvd den og da er den selvsagt god nok for alle de svina hun skriver om i en av sine bøker.

8. Sophie Elise Isachsen

– Gir faen og får det morsommere.

I forbindelse med at superinfluenser Sophie Elise ble avbildet sammen med en venninne med noe hvitt pulver, uttalte hun at «livet blir cirka en milliard ganger morsommere når man bare gir faen». De første eksemplene på det har ennå ikke dukket opp i det nye året. Men hun viser fram magen som til forveksling er like den andre kvinner har og sier hun tror Norge ser litt annerledes ut fordi hun finnes.

9. Roy Steffensen

– Bensin- og dieselpolitisk talsmann for Frp.

Mens de andre partiene holder seg med energipolitiske talspersoner, har de i Frp en mann som vet hva velgerne vil ha lave priser på.

10. Stein Lier Hansen

– En dønn ærlig kødd trer tilbake.

Stein Lier Hansen (68) gir seg i Norsk Industri for å jobbe i Bellona. Hans motstander i mange harde forhandlinger, Jørn Eggum, leder av Fellesforbundet, takker for følget i Dagens Perspektiv med følgende karakteristikk: «En dønn ærlig kødd.»

Powered by Labrador CMS