Kulturbransjen

Petter Stordalen omprioriterer og får råd til sydentur. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Sarroma, Røkke og Stordalen entrer Selfietoppen

Sanna Sarroma skryter av puppene sine, Kjell Inge Røkke har også skaffet seg jaktterreng og Petter Stordalen sparer til sydentur.

Publisert Sist oppdatert

­Plages du av mus er det grenser for hva du kan foreta deg for å bli kvitt dem. En kvinne ble før jul dømt i Frostating lagmannsrett for å bruke ei bøtte med frostvæske til å fange mus på låven. Dette er ikke en godkjent avlivningsmetode. Hun anker til Høyesterett.

De som til stadighet plages av underskudd på søvn, kan forsøke å få seg jobb hos Simployer i Sarpsborg. Der kan de 150 ansatte legge seg nedpå i arbeidstiden. En powernap gjøre underverker for trøtte arbeidstakere.

Kjetil Try, grunnlegger, deleier og leder av Try reklamebyrå, kan fortelle at han aldri sovner uten å tenke på jobb. Hvis klokken nærmer seg 05.00 tar han en halv sovepille.

«Jenter må få lov til å dumme seg ut uten at det blir sett på som et tilbakeskritt for menneskeheten», sier Hedvig Sandsdalen- Mytting. Det er et rimelig krav.

Teknologien gir stadig nye muligheter. VG skriver at «utvalg vil åpne for strømming av barn ned til 13 år». Det kan bli et alternativ til adopsjon.

Selfietoppen denne uka:

1. Sanna Sarroma

– Med pupper av første klasse

Avgående lektor og påtroppende journalist i Minerva, Sanna Sarroma, opplyser i et intervju i Dagens Næringsliv at hun sminker seg for å ta seg godt ut, men at hun aldri vil finne på sprøyte noe inn i kroppen. Det trenger hun ikke, for «puppene er veldig fine og rumpa er jævlig bra.». Pupper er flaks. Rumpa er innsats, mener hun.

2. Kjell Inge Røkke

– Nå også med eget jaktområde for 200 millioner

Når Stein Lier-Hansen i Norsk Industri kan bruke et par millioner i året på jakt med venner og forbindelser, kan ikke Kjell Inge Røkke være dårligere. Han har kjøpt et jaktterreng i Sverige som kostet 200 millioner kroner. Bolig i Sveits og jakt i Sverige, så dypt har Moldenseren falt.

3. Petter Stordalen

– Sparer til sydentur

Det er mange som har det tøft for tiden. Da må det tas grep. Petter Stordalen sier til E24 at hans siste paljett forsvant under pandemien. – Det er en ny tid. Jeg må forandre meg jeg også.

Han har gått igjennom alle abonnementer han hadde og kuttet ut de han knapt benyttet seg av. -Summen av det blir en sydentur- en fantastisk sydentur», sier han.

4. Erna Solberg

– Multifunksjonell dame med mobil

Da kunnskapskapsministeren snakket i Stortinget om farene ved mobilbruk i skolen, holdt Erna Solberg på med mobilen sin. TV2 ville vite om hun fulgte med.

«Jeg er dame. Jeg klarer to ting på en gang», kunne hun opplyse,

5. Stein Lier Hansen

– Relasjonsbygger med gevær

Norsk Industri har i perioden 2015 til 2023 brukt 2,3 millioner på leie av ei hytte, jaktterreng og sjøfly inn til hytta for at den jaktglade direktøren Steil Lier Hanssen skal kunne invitere forbindelser med seg jakt og hyttetur. Lier Hansen sier det er helt innenfor». Det mener ikke styret. Stein Lier Hansen ender opp i Bellona.

6. Sindre Finnes

– Med ulovlig ring på fingeren

Sindre Finnes har løpt rundt og kalt seg «siviløkonom». Men han leverte aldri den avsluttede oppgaven og har derfor ikke godkjent vitnemål. Siviløkonom er en beskyttet tittel som bare den som har avlagt eksamen kan bruke. Siviløkonomer kan få kjøpt seg en fin ring for et par tusen kroner. Finnes kjøpte seg ring som han av og til har brukt – helt ulovlig.

7. Geir Pollestad

– Ivrer for norske høner

Landbruksministeren har innkalt Nortura og Tine til et møte for å be dem skjerpe seg. De må sørge for at det er nok egg, norske poteter og melk fra Norge. Tidligere Venstreleder, Lars Sponheim, lanserte parolen «hver man sin høne». Det er et stykke igjen dit.

Powered by Labrador CMS