Ragnhild Aamås er ny styreleder i UKS.

Ragnhild Aamås er ny styreleder i UKS

– Eg ser UKS som ei kraft og ein påminner om at kunsten skal vere, ikkje berre solidarisk og snill, men også vrang og vill, forteller Aamås.

Publisert

Aamås ble valgt av årsmøtet 9. mars og tar nå fatt på det pågående fagpolitiske arbeidet i UKS (Unge Kunstneres Samfund). Aamås har omfattende erfaring med å jobbe som kunstner og kurator. 

– UKS har alltid låge nær hjartet mitt, og denne gangen er eg på ein stad der det passar å seie meg villig til, og stille tida mi til rådighet for å arbeide for eit samfund som har gitt meg so mykje, sier Aamås. 

Hun tar over stafettpinnen etter Steffen Håndlykken, som har fungert som styreleder siden 2020. Håndlykken har de siste ukene jobbet med overføring av lederskapet til Aamås, som offisielt ble konstituert som ny styreleder fredag 5. april 2024. 

– Ein sak som ligg meg nær er å rekruttere mellom dei yngre kunstnarane, og å fortsette det lange arbeidet til UKS med å gjere kunstmiljøet betre rigga for dei yngre og eksperimenterande kunstnarane. Eg vil òg ha rom for å løfte blikket til verda og skjøne unge kunstneres plass i den – som for tida er i heilt sprø – og kva som produserer denne sprøleiken i miljø, krigar og generell undergangspolitikk. Som kunstnarar må me orientere oss og organisere oss!

Powered by Labrador CMS