Kulturbransjen

Cathrine Sandnes begynner 1. desember som sjefredaktør i J.M. Stenersens Forlag, som er eid av Kagge Forlag. Hun kommer fra stillingen som Gyldendals sjefredaktør for sakprosa.

Cathrine Sandnes skifter forlag

NOTERT: Cathrine Sandnes har sagt opp jobben som Gyldendals sjefredaktør for sakprosa for å begynne som sjefredaktør i J.M. Stenersens Forlag.

Publisert Sist oppdatert

Det kommer fram i en pressemelding fra J.M. Stenersens Forlag onsdag.

– Jeg har fått jobbe med store, flotte prosjekter. Nå fikk jeg muligheten til å begynne i Stenersen og være med på å bygge opp en ny liste der. Stenersen har hatt mange ulike profiler opp igjennom. Nå skal jeg som redaksjonssjef bygge opp en sakprosaliste sammen med redaktør Solveig Øye, som jeg i alle år har sett på som en av de aller, aller flinkeste i bransjen, sier Sandnes til Dagens Næringsliv.

Sandnes har bred erfaring fra litteratur- og mediebransjen. Hun har blant annet vært redaktør for tidsskriftet Samtiden, litteraturkritiker i Aftenposten, forlagssjef i Manifest, kulturredaktør i Dagsavisen og journalist og spaltist i Morgenbladet, Dagsavisen og Dagbladet, heter det i pressemeldingen.

J.M. Stenersens Forlag er eid av Kagge Forlag. Sandnes tiltrer etter planen 1. desember 2019.

Powered by Labrador CMS