Synspunkt

Artist og sykepleier Marthe Valle kritiserer regjeringen for håndteringen av pandemien, og spesielt for hvordan utslagene blir for helsevesenet og kulturlivet.

– Hvis noen sier dugnad, så spyr jeg

Publisert Sist oppdatert

Hva er gjort for å øke beredskap, intensivkapasitet og rekruttering siden pandemien kom?

Jeg skjønner ikke helt hva de som leder landet har holdt på med de siste snart to årene (og før det for den saks skyld).

Vi har hele tiden blitt fortalt at tiltakene kommer for å beskytte helsevesenet og kapasiteten der, men hva har de gjort for å øke beredskap, intensivkapasitet og rekruttering siden pandemien kom?

Det er ingen tvil om at det er et segment av næringslivet som skal beskyttes, samtidig som så mange andre blir overlatt til seg selv

Mine kollegaer på sykehus er utslitte, kapasiteten er sprengt, og jeg får nærmest daglig tekstmeldinger fra Helse Bergen om behov for ekstravakter på grunn av ekstrem sykepleiermangel.

Foto Artist og sykepleier Marthe Valle. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB.

Samtidig er kulturlivet bunnskrapt (og det handler om mer enn at millionærer ikke får gjennomført juleturneene sine, Dagbladet). De siste dagene har avlysninger kommet like hurtig som de fulle flyene tar av fra Flesland.

Vi musikere diskuterer på Messenger, lurer på hva som kan gjennomføres og ikke, prøver å skjønne reglene. Uten å vite om vi er berettiget kompensasjon eller ikke.

Det er ingen tvil om at det er et segment av næringslivet som skal beskyttes, samtidig som så mange andre blir overlatt til seg selv.

Det fremstår absurd at sykepleiere måtte streike i høst for lønnsøkning. At ikke det har vært en betydelig opprustning av kapasiteten i helsevesenet. At kulturlivet ikke blir bedre ivaretatt.

Hvis noen sier dugnad, så spyr jeg.

Innlegget ble først publisert på Facebook.

Powered by Labrador CMS