Fra papirutgaven

Per Sandberg.

– Sandberg er den nye Moses

Per Sandberg, lei strid og sugen på diplomatiet, Vidar Helgesen, ulvens store beskytter og Eva Joly trår til med kraftuttrykket «høl i hue».

Publisert Sist oppdatert

Per Sandberg

– Sugen på diplomatiet

Per Sandberg sier han kan tenke seg en jobb innen diplomatiet når han gir seg med politikken. Det vil gjøre susen. Det er på tide vi får folk inn i diplomatiet som kan si i fra så det gjaller i veggene, som kan kalle en spade for en spade, refse den som refses bør og skjære igjennom alt pratet disse diplomatene serverer. Vi må komme oss videre fra pratestadiet. Sandberg er den nye Moses som skal føre oss inn i handlingens og klarhetens lovede land.

Vidar Helgesen

Vidar Helgesen. (Foto: NTB-scanpix)

– Ulvene store beskytter

Egne partifeller har alt utstedt fellingstillatelse på Vidar Helgesen, ulvens fremste beskytter her til lands. Så lenge han er minister skal det ikke skytes en ulv før en har forsøkt å ta det med det gode, få ulven til å forstå at også sauer har rett til å få være i fred og at alle husdyr skal behandles med respekt. Dersom en ulv ikke aksepterer dette, kan den skytes, men først eter å ha fått en advarsel. Her om dagen kunne vi lese om en svensk skogeier som måtte gjemme seg for ulv i traktoren. I slike tilfeller her til lands skal Helgesen kontakte på mobil.

Eva Joly

Foto Eva Joly. (Foto: NTB-scanpix)

– Kraftuttrykkene mester

Eva Joly hentes jevnlig fram i mediene når spørsmål om økonomiske kriminalitet skal kommenteres. Hun tar ikke fem øre for å si rett ut hva hun mener. Her om dagen ville Klassekampen høre hva hun mente om planene om å legge ned Økokrim. «Eg har lyst til å bruke et veldig sterkt uttrykk. Det er høl i hue». Vi har hørt henne ta kraftigere i, for å si det sånn.

Powered by Labrador CMS