Film og tv

Olsenbanden suste forbi Utvandrerne

Det ble Olsenbanden som kunne innta førsteplassen på kinotoppen etter helgen.

Publisert Sist oppdatert

Filmen «Olsenbanden – siste skrik» fikk premiere på kinoene 2. september, og med førpremierer har til nå 56 581 kinogjengere fått med seg gjenopplivingen av Olsenbanden-universet. Denne helgen var det 46 884 som løste billett til filmen, som blant annet tar oss med på fartsfylt elsparkesykkel-ferd – og til Munch-museet.

«Olsenbanden – siste skrik» har dermed den største åpningshelgen av alle norske filmer så langt i år.

Nykommeren «Utvandrerne» i Erik Poppes regi tar oss helt til Amerika, og filmen, som baserer seg på Vilhelm Mobergs utvandrer-epos, legger seg på andreplass etter premierehelgen, med et totalt besøk på 12 196.

– På grunn av pandemien har vi ventet siden januar på å få lansert denne filmen, konkurransen på kino er knallhard denne høsten. Det er derfor ekstra gledelig å kunne konstatere at det voksne publikummet er tilbake på kino, sier markedssjef i Paradox, Jan Petter Dickman.

Tredjeplassen på kinolisten etter helgen er det «After Ever Happy» som innehar, med et besøk på 6 259 kinobesøk, og topp fem avsluttes av den fortsatt populære «Minions: Historien om Gru» (5 767 besøk denne helgen) – og «DC Super-kjæledyrligaen», som lokket 4 438 kinogjengere til å løse billett.

De to sistnevnte filmene er begge godt besøkt av det norske publikum. Gru og co. har så langt blitt sett av hele 389 903 siden premieren 1. juli, og kjæledyrene er oppe i et samlet besøk som teller 68 090 siden premiere 29. juli.

Powered by Labrador CMS