Film og tv

Klitschko-brødrene, som begge er verdensmestre i boksing.

Norske kinoer viser film til inntekt for Flyktninghjelpen og ukrainske krigsofre

Boksedokumentaren «Klitschko» om to ukrainske verdensmestre settes opp på kinoer i hele landet 5. april kl. 18:00. Alle billettinntekter går til humanitær hjelp i Ukraina, og alle ukrainere i Norge får se filmen gratis.

Publisert Sist oppdatert

20. mars forente 500 kinoer i Tyskland krefter for å støtte barn og krigstruede familier i Ukraina. Det samme gjorde 600 kinoer i USA. De viste den prisvinnende dokumentaren «Klitschko» (2011), filmen om de ukrainske boksebrødrene Wladimir og Vitali Klitschko som sammen er flere ganger verdensmestre i tungvektsboksing.

Vitali Klitschko er også sittende borgermester i Kyiv, et verv han har hatt siden 2014 og er sammen med broren sentral i den pågående krigspolitikken.

Nå følger norske kinoer etter Tyskland og USA og viser «Klitschko» hos en rekke kinoer over hele landet. Gründer og kinoeier Jan Vardøen er en initiativtaker i et fellestiltak med Norske Kinosjefers Forbund, Film og Kino, Norsk Filmdistributørenes Forening, Odeon, Nordisk Film Kino, Kino Nord og en rekke selvstendige kinoer.

Foto
Gründer og kinoeier Jan Vardøen. Foto: Agnete Brun

Alle billettinntekter går til Flyktninghjelpen og er øremerket krigsofre i Ukraina. En måte å bidra med noe konkret og håndfast sier Vardøen.

– Jeg så at aksjonen hadde fått stor respons i Tyskland og USA og det slo meg av at vi ikke kunne være noe dårligere i Norge, sier Vardøen og fortsetter.

Vardøen driver selv Frogner Kino i Oslo og mener det å bidra på denne måten falt helt naturlig inn. – Med dette kan vi gjøre noe der vi bor, ta en tur på kinoen og se en knakandes god film og lære om Ukraina på samme tid.

Vardøen legger også til at alle ukrainere kommer inn gratis.

– Det er bare å vise passet, en god sjanse både for oss og dem til å møte nye venner, sier Vardøen.

Om «Klitschko» (2011)

Boksedokumentaren tar for seg livene til de to tungvektsbokserne Vitali og Wladimir Klitscko. Brødreparet ble historiske da de var de første brødrene som sammen har delt alle tungvektstitlene i boksesportens historie. Filmen utforsker brødrenes spede begynnelser i trange kår i Ukraina og hvordan de vokste til å bli to av bokseverdens største stjerner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Samtiden - nye saker på nett hver dag og 6 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler og e-utgaven.
For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Samtiden
Nett og papir
3 mnd

99,- 275,-

KJØP

Samtiden
Nett og papir
12 mnd

1050,-

KJØP

Samtiden
Nett
1 mnd

1,- 75,-

KJØP

Samtiden
Nett
12 mnd

810,-

KJØP

Powered by Labrador CMS