Film og tv

Det har vært dårlige tider for kinoene i Norge det siste året.

Billettsalget har nådd gamle høyder etter gjenåpningen – men faren er ikke over

Publisert Sist oppdatert

Det har vært svært dårlige besøkstall for kinoene det siste året, og håpet har vært at James Bond, nå etter gjenåpningen, skulle få besøkstallene opp igjen.

Det har filmen klart: De to siste helgene har kinobesøket overgått de tilsvarende helgene i oktober 2019, med over 15 prosent. Det skriver Aftenposten i dag.

Normalt selges rundt én million kinobilletter i måneden i Norge. Den første uken i oktober ga et billettsalg godt over snittet.

– Vi hadde over 20.000 besøk i høstferieuken. Sammenlignet med høstferien i 2019 er dette 60–70 prosent høyere, sier kinosjef Terje Gangås ved Odeon Oslo.

Langt bak normalen i sommer

Bransjeorganisasjonen Film og Kino representerer kinoene i Norge. Direktør Guttorm Petterson synes det er vanskelig å vurdere om kinobesøket er tilbake til normalen på permanent basis.

– Det er James Bond alene som gjør mye av besøket. Det trengs flere slike for å ta igjen det tapte, sier Petterson til Aftenposten.

Han sier at høsten blir svært viktig for kinoene, etter lange perioder med strenge restriksjoner og full nedstenging. Kinoene har hatt rundt 80 prosent av de normale inntektene sine under pandemien, dersom man inkluderer støtteordningene under pandemien, fortellre han.

Besøkstallene var fortsatt langt bak normalen i sommer.

Powered by Labrador CMS