Film og tv

Det har vært dårlige tider for kinoene i Norge det siste året.

Besøkstallene hos norske kinoer har vært «begredelige»

Billettsalget har vært langt under normalt for kinoene de siste månedene. Det skyldes ikke bare enmetersregelen i kinosalene.

Publisert Sist oppdatert

Den siste tiden har besøkstallene vært svært lave for norske kinoer.

– Tallene har vært begredelige i sommer, sier Geir Kamsvåg, redaktør for Cinema, til Aftenposten.

Han lister ifølge avisen opp flere årsaker til svakt kinobesøk. Det dreier seg ikke bare om enmetersregelen og maksimalt halvfull sal: Hollywood har flyttet på flere storfilmer, flere Disney og Marvel-filmer er boikottet av landet største kinoaktør Nordisk Film Kino, og strømmeaktørene har utnyttet situasjonen godt under pandemien ved å dumpe prisene.

I fjor, under den første sommeren med pandemi, var besøkstallene ekstremt lave. Besøket har ifølge Aftenposten løftet seg noe i de tre største byene denne sommeren. Men august i år ligger fortsatt under halvparten sammenlignet med samme måned i 2019, før pandemien.

Reddes av James Bond?

Den nye Bond-filmen «No time to die» er den første storfilmen som skal få billettsalget på norske kinoer på rett kjøl igjen.

– Den store testen er James Bond. Hvis den greier å løfte kinobesøket ser det mye bedre ut. Men strømmegigantene har dumpet prisene. Og det er veldig lett for folk å bli hjemme. Det er helt klart en utvikling vi ser nå som blir tøff for kinoene, sier Kamsvåg.

Powered by Labrador CMS