iStock/Tim Harding.
Essay
Mens stadig flere søker «det naturlige», lover teknologiselskaper å løsrive maten fra naturen
Hvorfor ikke begynne helt nede på bakken. Når dette skrives, er det vår, og noen av oss går ut i sola med blikket kalibrert for det som er grønt. Så snart kinnene er varme, luter vi nakken – og så: «Løkurt?!»
April til juni er sanketid i Norge. Det lille vinduet vi har før de spiselige nyttevekstene blir for trevlete og beske for den fintfølende smakspaletten vi har opparbeidet oss gjennom de 11 000 årene jordbruksepoken holocen har vart. Stekte løvetannknopper går i en kremet pastarett, løkurt og gjøksyre havner i salaten og grobladene i en ubestemmelig rett, akkompagnert av kjøleskapsskuffenes bunnskrap.
Samtiden
Nett og papir
3 mnd
99,- 329,-
KJØP
Samtiden
Nett og papir
12 mnd
1299,-
KJØP
Samtiden
Nett
1 mnd
1,- 90,-
KJØP
Samtiden
Nett
12 mnd
999,-
KJØP