Bok

Illustrasjonsfoto.

Stor vekst for digitale bokprodukter

Forleggerforeningens bransjestatistikk for 2019 viser at strømmetjenester og salg av lydbøker øker. Totalt er det likevel en nedgang i bokmarkedet, viser Forleggerforeningens bransjestatistikk.

Publisert Sist oppdatert

I 2019 ble totalomsetningen på 4950 millioner kroner, noe som er ned 4 prosent sammenlignet med 2018. Omsetningen til medlemsforlagene viste en nedgang på 3,2 prosent, fremgår det av statistikken som ble presentert torsdag.

Strømmingen er imidlertid i voldsom vekst og viser en økning på 43 prosent, mens tallet på lyttinger hadde en vekst på 41 prosent. Også salg av ebøker og læremidler er i vekst.

– Vi leser og lytter mer til bøker i dag enn tidligere. Tallene gir oss ikke grunn til å vente nedgang i etterspørselen etter litteratur. Heller tvert imot. Bransjestatistikken viser at ny teknologi, kontinuerlig innovasjon og nye forbrukervaner gir litteraturen nye bruksmuligheter, sier Kristenn Einarsson, som er administrerende direktør i Forleggerforeningen.

«Forleggerforeningens statistikk baserer seg på innrapporterte tall fra foreningens medlemsforlag og fra bokklubber, samt estimat for totalmarkedet og brutto utsalgspriser», heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS