Bok

«En folkets helt»: Det er tittelen på Mímir Kristjánssons biografi om Jon Michelet.

Nå kommer Mímir Kristjánssons bok om Jon Michelet

Publisert Sist oppdatert

Jon Michelet skrev en romanserie under tittelen «En sjøens helt». Mímir Kristjánssons bok om forfatteren får tittelen «En folkets helt».

Nå er boken rett rundt hjørnet. Slippdatoen er 15. oktober, melder forlaget Kagge om biografien om den folkekjære forfatteren, som døde våren 2018.

– Familien har stilt opp og vært behjelpelige hele veien, både til intervjuer og ved å la meg få lese og grave i Michelets private og rikholdige arkiv. Men jeg vil understreke at de ikke på noen måte har hatt styring over hva jeg har skrevet, har Kristjánsson uttalt om arbeidet med boken til Bok365.

Boken følger Michelet gjennom årene som dekksgutt, kontroversiell journalist, AKP (ml)-medlem og forfatter.

«Boka har et utall ramsalte historier om eventyr i ødemarken og livet som A-kjendis i Norge. Her er boksuksesser, familieidyll og berømmelse – men også samlivsbrudd, fylleslagsmål og skrivetørke», heter det fra forlagshold.

Mot slutten av livet sitt opplevde Jon Michelet en sjelden popularitet med bøkene i «En sjøens helt»-serien, som blir stående som et monument over krigsseilernes innsats under den andre verdenskrig. De seks bøkene i serien har totalt solgt i én million eksemplarer, meldes det fra forlagshold.

Powered by Labrador CMS