Bok

Se inn i forfatterskapet hans, og les om et Oslo-besøk i 2010: Forlaget Pax slipper nå boka «Yrke forfatter» av Haruki Murakami.

Murakami skriver om Oslo-besøk

I «Yrke: forfatter» skriver Murakami om ulike aspekter ved forfatteryrket og sitt eget forfatterskap. Og han skriver om et Oslo-besøk.

Publisert Sist oppdatert

I «Yrke forfatter» trer den personlige Murakami fram og forteller om sin vei inn i diktningen og til det å utvikle et skjønnlitterært forfatterskap som har blitt et av verdens mest anerkjente», skriver forlaget Pax.

Her kan du blant annet – til ære for norske lesere ene og alene – lese om da Murakami besøkte Oslo i 2010, samt hans arbeid med å oversette Dag Solstad til japansk, heter det videre fra forlaget.

Haruki Murakami er en av vår tids mest kjente og populære forfattere. Han er født i Kyoto i Japan i 1949 og studerte teatervitenskap ved universitetet i Waseda. Før han slo gjennom som forfatter, drev han jazzbaren Peter Cat i Tokyo.

Ved siden av forfattervirket er Murakami også oversetter, og han har gitt en rekke moderne amerikanske titler japansk språkdrakt. Blant forfatterne han har oversatt finner vi kjenninger som F.S. Fitzgerald, Truman Capote, Raymond Carver, Raymond Chandler, John Irving og J.D. Salinger.

Murakami har vunnet flere prestisjetunge litterære priser, blant annet Franz Kafka-prisen og den høythengende Frank O’Connor International Short Story Award. I 2016 ble han tildelt H.C. Andersen-prisen. Bøkene hans er oversatt til over 50 språk.

Powered by Labrador CMS