Bok

«Støyen i stillheten. Uhørte noveller» er tittelen på antologien.

Gir ut samling med 18 uhørte noveller som «gir unikt innblikk i et lydløst liv»

Publisert Sist oppdatert

En ny antologi kalt «Støyen i stillheten. Uhørte noveller» byr på 18 noveller skrevet av døve og tunghørte som har norsk talespråk eller tegnspråk som morsmål.

Forlaget Solum bokvennen sier at antologien, der alle 18 bidrag er skrevet spesielt for denne utgivelsen, gir leseren «unike innblikk i det lydløse livet der stemmer er uhørt og der tegn er tale».

Det loves en variert blanding av skjønnlitterære tekster basert på forfatternes ulike livserfaringer og fantasier. I pressemeldingen fra forlaget minnes det om hvordan tunghørte og døve opp gjennom historien er blitt plassert på siden av familie og samfunn.

«Det er vitalt for alle mennesker å delta i det store kommunikasjonsfellesskapet, i alt som er i bevegelse og alt som uttrykker mening, i ansiktsuttrykkene, og i ord som dannes med tungens og leppenes bevegelse. Livet blir fort krevende når det må leves
i spørsmålstegnenes rike. Hva er det som sies? Hva er det som skjer?», heter det.

Redaktør er Rita Lindanger, som er musiker, manusforfatter, cand. philol i
musikkvitenskap ved UiO og prosjektleder for Skrivefabrikken.

De nye stemmene som er å lese i antologien er Mette Senn, Maria Novikova, Irene Rognlie Størkersen, Thorbjørn Johan Sander, Kirsti Solbakk, Finn Arild Thordarson, Ida Jo Haaland, Hilde Gjermundrød, Jannicke B. Kvitvær, Knut Størkersen, Solfrid Ohm, Lena M. Tønder, Majken Janne Wessel, Lin Emilie Bakken, Stine Stensrud, Dina Mari Laupstad, Anne-Margrethe og Lindanger selv.

Powered by Labrador CMS